Elindult első próbaútjára a világ jelenlegi legnagyobb úszó városa

A világ legnagyobb tengerjáró hajója, az Icon of the Seas néhány napja megkezdte első próbaútját, és kihajózott a Finnországban található hajógyárból. Az őrületes méretekkel bíró hajó, 250800 tonnájával és hatalmas térfogatával hivatalosan is megelőzi a világ jelenlegi legnagyobb tengerjáró hajóját, a Wonder of the Seas-t, amely szintén a Royal Caribbean flottájához tartozik.

Icon of the SeasForrás: rccl.hu / Galéria

Az Icon of the Seas egy teljesen új hajóosztály első tagja a Royal Caribbean eddigi flottáján belül. A 20 fedélzetből álló hajón 7600 utas fér el kényelmesen, kiszolgálásukról pedig egy 2350 fős személyzet gondoskodik.

Az úszó városban található 7 medence, 9 pezsgőfürdő, 6 rekord nagyságú vízi csúszda, egy AquaDome, ami egy színházi színpad és egy cirkuszi porond keveréke, egy gyerekek nélküli Chill Island, egy Swim & Tonic úszóbár, egy óriási és zöld Central Park, valamint a megújult Royal Promenade. 

Ráadásként pedig a Royal Bay Pool, ami a legnagyobb valaha megépített medence a tengeren.

Az Icon of the Seas mostani próbaútja egy hétig tart. Ez idő alatt a szakemberek valós körülmények között tesztelik a hajó manőverezését és fedélzeti technológiáját, ellenőrzik a hajtóműveket, a hajótestet, a mentőcsónakokat,, tolómotorokat és a navigációs rendszert. A 20 emeletes, 7600 utaskapacitású hajó a tervek szerint jövő januárban kezdi meg az első hivatalos útját - olvasható a Royal Caribbean sajtóközleményében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek