Megkezdődött a szentjánosbogarak násztánca Alcsúton

Pár napja megkezdődött a szentjánosbogarak fényes és látványos rajzása az Alcsúti Arborétumban, és még bő két héten át várják az érdeklődőket a szakvezetéssel egybekötött bogárnéző sétákra – olvasható az Alcsúti Arborétum Facebook oldalán.

Szentjánosbogarak rajzása az Alcsúti ArborétumbanForrás: Facebook/Alcsúti Arborétum

Szent Iván-éj táján, június második felében bomlik ki e páratlan természeti jelenség József nádor egykori kertjében, ahol már több mint 15 éve szerveznek a szentjánosbogarak rajzása idején szakvezetéssel egybekötött bogárnéző sétákat, hogy a természetjárók többet tudjanak meg a mécsbogarak különleges rítusáról.

A sokat megélt platánok, török mogyorók, vasfák, vérbükkök, jegenyefenyők között fognak táncba a nagy szentjánosbogarak – a szürkületkor egyszerre felragyogó különös, picinyke lények sokasága feledhetetlen látványt nyújt.

A séták során közvilágítás, zseblámpa és okostelefon fénye nélkül,  a látogatók csupán a saját szemünkben bízva mintegy másfél órán át kémlelhetik nyári éjszaka természetes fényeit. 

Az Alcsúti Arborétum júniusban mintegy két héten át várja a bogárkedvelőket. A bogárnéző séták minden nap 20.30-kor, 20.45-kor és 21.00-kor indulnak, egyénileg pedig 21 óráig térhetünk be az arborétumba, mely 22.30-ig tart nyitva. A jegyek 10 és 21 óra között válthatók a helyszínen, felnőtteknek 3000 forintos jegyáron, diákoknak és nyugdíjasoknak 2000 forintos jegyáron. Ebben az időszakban a Vál-völgyi Kisvasút módosított menetrenddel, a rajzáshoz, illetve a szakvezetéshez igazított járatokkal várja utasait. A menetrendet a www.valvolgyikisvasut.hu oldalon böngészhetik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek