Megfizethető országok, ahol akár nyaralót is vásárolhatunk

Gyönyörű, napos időjárás, homokos tengerpart, csúcsminőségű üdülőhelyi szolgáltatások, ízletes ételek. Mi más kell még egy ideális nyaraláshoz? Egy megfizethető ingatlan, amely akár a második otthonunkká is válhat! Mutatjuk azokat az európai országokat, ahol kedvező áron vásárolhatunk nyaralót.

Az utóbbi időben egyre többet számoltunk be az 1 eurós ingatlanokról Európa szerte. De nem csak ez az egyetlen lehetőség, ha külföldön szeretnénk ingatlant vásárolni. A külföldi nyaralókba történő befektetés kezdetben jogi kihívásokkal járhat – ezért mindig érdemes egy helyi ingatlanügynököt és ügyvédet bevonni.

Nyaraló vásárlás külföldön - illusztrációForrás: Shutterstock/Pikselstock

Azonban, ha ingatlantulajdonosok leszünk külföldön, az számos előnnyel is járhat: új kultúrákat és embereket ismerhetünk meg, mindig van egy privát nyaralóhely, amelyet nem kell megosztanunk senkivel, és bizonyos esetekben kaphatunk egy második állampolgárságot is. Arról nem is beszélve, hogy a külföldi ingatlanbefektetések további bevételeket is hozhatnak, ha a házkiadás vagy a bérbeadás mellett döntenénk.

A Travel+Leisure összeállította a nyolc legjobb és legolcsóbb külföldi úti célt, ahol megfizethető áron vásárolhatunk nyaralót.

Algarve, Portugália

Az elmúlt néhány évben Portugália rendkívül népszerű úti cél lett. Az országban az év több mint 300 napján süt a nap, és tökéletes aranyhomokos strandokkal, ízletes konyhával, bájos kis falvakkal és lenyűgöző kultúrával kényezteti a látogatókat. Az ország déli részén fekvő Algarve régió lenyűgöző tájainak, szerény megélhetési költségeinek és számos szabadtéri kikapcsolódási lehetőségének köszönhetően az egyik legjobb környék, ahol érdemes nyaralót vásárolni. 

Forrás: Shutterstock/Sopotnicki

A legnépszerűbb ingatlanbefektetési területek Algarvréban jellemzően olyan tengerparti helyek, mint Vilamoura, Carvoeiro, Lagos és Albufeira, ahol sok üdülőhely, golfpálya és egyéb szolgáltatások is találhatók. A régió számos kisebb városa és faluja megfizethető lehetőségeket kínál a csendesebb életmódot kereső vásárlók számára. A potenciális vásárlók sokféle ingatlantípust találhatnak – a régebbi házaktól, egészen az új modern apartmanokig és villákig. A négyzetméter árak körülbelül 2600 eurótól (kb. 962.000 forint) kezdődnek. 

Kréta, Görögország

Görögország legnagyobb szigeteként Kréta tökéletes tengerpartokat, lélegzetelállító tájat és olyan úti célt kínál, ahol a nyaralók felhőtlenül élvezhetik a magánéletet és a nyugalmat.

Forrás: Shutterstock/Georgios Tsichlis

Kréta gazdag, változatos történelméről és kulturális hátteréről is híres, emellett itt találhatók a világ leglenyűgözőbb ókori romjai, valamint múzeumok és kulturális látnivalók, amelyek garantáltan kielégítik a kultúra iránt érdeklődőket. Bár a sziget ingatlanpiacán folyamatosan nő az érdeklődés, még mindig lehet olyan területeket találni, különösen Kréta déli részén, ahol kevesebb a tömeg. A négyzetméterárak 2700 eurótól (kb 1 millió forint) kezdődnek. 

Szicília, Olaszország

Szicíliában, és főleg nyugaton nagy az érdeklődés a kis falvak iránt, ahol az időt a nagyvárostól eltérően jóval lassabb ritmus jellemzi, a megélhetési költségek is alacsonyabbak, de a minőség bizonyos szempontból jobb. Az autentikusság, az érintetlen természet, a kultúra és a jellegzetes konyha jellemzi az életet a Földközi-tenger legnagyobb szigetén.

Forrás: Shutterstock/Napa

A városi ingatlanok árai általában alacsonyabbak, mint a külvárosi lakóházaké, amelyek viszont nagyobb magánéletet biztosítanak. Az olyan feltörekvő piacok, mint a Menfi, Sciacca és Cefalù sokkal barátibb árakat kínálnak az ingatlanpiacon. A városban a négyzetméter árak 2-3000 eurótól (740 ezer-1,1 millió forint) indulnak, egy 150 négyzetméteres ingatlan pedig 350-500 ezer euró között mozog. 

Tivat, Montenegró

A feltörekvő lakáspiacokról készült jelentés szerint Kelet-Európában, beleértve Montenegrót is, soha nem látott növekedés tapasztalható az ingatlaneladásokban. Európa egyik legkisebb országa különösen a vitorlázás szerelmeseinek és a jachttulajdonosoknak kedvez.

Forrás: Daniel Nyul/ Wikipedia

A lenyűgöző táj, valamint a tenger és a hegyek egyedülálló kombinációja nagyszerű időjárást és nyugodt életmódot kínál. Tavasszal olyan jó az idő, hogy akár ugyanazon a napon a tengerben úszni és a hegyekben síelni is lehet egyszerre. Az elmúlt években a számos csúcskategóriás fejlesztésnek köszönhetően – elsősorban a Luštica-öbölben és a Portonoviban – Montenegró gyorsan a nyaralások közkedvelt célpontjává vált. Például egy 1044 négyzetméteres, két hálószobás, két fürdőszobás apartman, kilátással a tengerre a tengerparti Tivat városában, 360 000 euróba (kb 133,2 millió forint) kerül. 

A további 4 külföldi ország  ahol még érdemes nyaraló ügyben körbenézni: Bulgária, St. Martin, Mexico és Thaiföld, melyek megfizethető ingatlanjairól a Travel+Leisure oldalán olvashatsz részletesebben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek