Hamarosan virágszőnyegek és festmények terítik be egy umbriai falucska utcáit

Ha egy igazán olasz, autentikus élményre vágysz, akkor ne a legnagyobb turistaszenzációk között keresgéld az úti célod! Válogass inkább a félreesőbb, kevésbé felfedezett helyek közül! Ilyen lehet például az umbriai Spello, ahol júniusban szemtanúi lehetünk egy igazi olasz fesztiválnak, amelynek alkalmából virágszőnyegekkel borítják be a falucska tereit és utcáit.

Spello utcái és terei minden évben két napra virágszőnyegekkel és virágfestményekkel telnek megForrás: Shutterstock/Stefano Cellai

Spello minden évben két napra a színek és az illatok falujává változik. Az esemény az e-borghi.com cikke szerint a világ minden tájáról vonzza a látogatókat, de azért nem valószínű, hogy annyi külföldi turistával találkoznánk itt, mint mondjuk a római Colosseum, vagy a Trevi-kút környékén.

Az Infiorate di Spello hagyománya a 18. századra nyúlik visszaForrás: Shutterstock/Stefano Cellai

Az Infiorate di Spello hagyománya a 18. századra nyúlik vissza, és egy vallási ünnephez kötődik. A helyi művészek által készített geometrikus mintákba rendezett virágokból álló szőnyegekkel és vallási témájú virágfestményekkel a katolikus Corpus Christi ünnepe előtt tisztelegnek. A spellóiak vallási körmenetet is szerveznek ilyenkor, amelyet hagyományos zenével és tánccal kísérnek.

A fesztivált minden évben megrendezikForrás: Shutterstock/Buffy1982

Idén az Infiorate di Spello 2023. június 10-én és 11-én lesz.

Az eseményt kulturális események, például koncertek, művészeti kiállítások és színházi előadások is kísérik, így nem is lehetne jobb alkalmat találni arra, hogy az olasz kultúrával ismerkedjünk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek