Csak egy kattintás, és a legjobb helyekre lelhettek Münchentől Londonig

A Mercure hotellánc digitális útikönyveket készített Európa legnépszerűbb városairól. Az online elérhető tartalmaik és térképeik segítségével a kihagyhatatlan helyi nevezetességektől a kulturális örökségeken és művészeti helyszíneken keresztül a kulináris élményekig sok hasznos információt megtalálunk. 

A Mercure Discover Local digitális útikönyvei segítségével a vendégek úgy látogathatnak meg helyszíneket, ehetnek és ihatnak, mint a helyiek. Ezek a helyek a Discover Local térképeken is szerepelnek. Az alábbi válogatás – melyben 5 népszerű várost választottunk ki – ízelítőt ad a városi útmutatókból.

Amszterdam, Hollandia

Az izgalmas helyi lehetőségekben gazdag Amszterdamban hihetetlen ételek és egyedülálló élmények várják a látogatókat. A digitális útikönyv többek között olyan apró rejtett gyöngyszemeket emel ki, mint a 17. századi csatornaházban található Ons' Lieve Heer op Solder múzeum vagy Amszterdam leghíresebb parkja, a Vondelpark.

Örömmel özönlenek a helyiek a VondelparkbaForrás: ANP via AFP/"Koen Van Weel"

A városlakók imádják a helyi sörfőzde, a Brouwerij 't IJ népszerű teraszát, és minden amszterdami meglátogatta már az Artist (Natura Artis Magistra), a világ egyik legrégebbi állatkertjét és botanikus kertjét. Az utazók a De 9 Straatjes vintage boltjaiban vásárolhatnak, amíg csak bírják, vagy élvezhetik a De Pijp szűk utcáin található számos éttermet. Wijmpje Beukers és a Venster 33-ban pedig egy italra vagy egy falatra ajánlott megállni, írják. Amszterdam térkép: Discover Local in Amsterdam

Edinburgh, Skócia

Skócia történelmi fővárosa lenyűgöző épületeiről és egyedülálló varázsáról híres. A helyi kedvencek közé tartozik a gyönyörű részletekkel díszített Thistle Chapel és az édes finomságokkal teli csokoládéműhely, a The Chocolatarium. A Mercure térképei segítenek felfedezni Edinburgh legjobban őrzött titkait – köztük a gyönyörű Dean Village-et a Prince's Streettől egy kőhajításnyira, és a város legjobb kilátópontját, a Nemzeti Múzeum tetejét.

A bájos Dean Village városrészForrás: Gary Campbell-Hall/Wikipedia

A látogatók elmerülhetnek a pompás építészetben, vagy a McNaughton's Bookshop and Galleryben, a limitált kiadású regények kincsesbányájában tágíthatják elméjüket. Edinburgh térkép: Discover Local in Edinburgh

London, Anglia

Még a világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontjának is megvannak a maga titkos pontjai.  A lombos Nyugat-Londonban található Kew Gardens tökéletes piknikezőhely, de ha igazi gasztronómiai paradicsomra vágyunk, irány a Borough Market, London legrégebbi, 13. századi élelmiszerpiaca, mely finom, friss termékeivel a turisták és a helyiek számára egyaránt kötelező látogatás.

A Borough Market Londonban igazi gasztronómiai utazást ígérForrás: https://boroughmarket.org.uk/

A Holland Parkban található békés Kyoto Garden – vízeséseivel és vadon élő állatoktól hemzsegő tavaival – igazi menedék London nyüzsgésétől. A Southbank Centre hasonlóan békés tetőkertje kevésbé ismert, ahonnan ráadásul lenyűgöző kilátás nyílik a Temzére. London térkép: Discover Local in London

München, Németország

A világ egyik sörfővárosaként ismert, a nyüzsgő Oktoberfestről híres Münchenben nem csak októberben garantált a szórakozás. Egyetlen müncheni út sem lenne teljes a Beer and Oktoberfest Museum meglátogatása nélkül, ahol a legfinomabb bajor sörök egy részét is megkóstolhatjuk. Megmászhatjuk a város egyik legismertebb templomát, az Old Petert, vagy sétálhatunk az Englischer Gartenben, a világ egyik legnagyobb belvárosi parkjában.

Valóban nem mindennapi élmény lehet a templom tetejéről körbetekinteni a városonForrás: mauritius images via AFP/© mauritius images / jannishagels/Jannishagels

Este a Glockenbachviertelben, a város egyik legmenőbb negyedében élvezhetjük az éjszakai életet, vagy megkóstolhatjuk a helyi ételeket az Atzinger bajor étteremben. Ha valami különlegesre vágyunk, próbáljuk ki a sörrel és sajttal ízesített fagylaltot a Der Verrückter Eismacherben, a város leghíresebb fagylaltozójában. München térkép: Discover Local in Munich

Varsó, Lengyelország

Lengyelország legnagyobb városa tele van királyi palotákkal, parkokkal, művészetekkel és kulináris élvezetekkel, valamint lenyűgöző múzeumi kínálattal. Varsó 12. századi óvárosa az UNESCO világörökség része, a Lengyelországba látogatók egyik kedvence. A helyiek azt javasolják, hogy minden kirándulást a központi piacon kezdjük, és sétáljunk el a Varsói Hableány szoborhoz, mielőtt a színes épületekkel teli környék többi részének felfedezésére indulnánk.

A színes óvárosi piactér az az UNESCO Világörökség részeForrás:

A javasolt útvonalak között szerepel még a Vistula Boulevards folyóparti sétája és a királyok otthonának megtekintése a Zamek Krolewskban. Ínycsiklandó ételeket és italokat találhatunk a Hbala Koszyki piaccsarnokban, a legjobb sört pedig a Browary Wartzawskie történelmi sörfőzdében lehet megkóstolni.
Varsó térkép: Discover Local in Warsaw

(Forrás és további információ: mercure.com)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek