Ezek a bolygónk legtöbbet fényképezett helyei, és Budapest is köztük van!

Tanel Tammet, egy zseniális észt informatikus megalkotott egy olyan lenyűgöző térképet, amely bepillantást enged a világ legtöbbet fotózott városainak listájába. Szerinted mely városokban készítik a legtöbb fényképet? Mindjárt el is áruljuk.

Tammet térképe, a Sightsmap egy olyan birodalmat tár elénk, amely megmutatja, hogy hol és hány fotó szerepelt a panoramio.com-on.

Tanel Tammet térképeForrás: traveller365.com

Ezen a lenyűgöző térképen a tíz legjobb úti cél a vizuális vonzerő vitathatatlan titánjaiként jelenik meg. Íme a legtöbbet fotózott városok, amelyek világszerte megmozgatták a fotósok fantáziáját!

1. New York 

A mindig nyüzsgő New YorkForrás: Shutterstock/Luciano Mortula - Lgm

A nyüzsgő metropolisz, amely soha nem alszik, a sokszínűség és a magasba tornyosuló felhőkarcolók otthona. 

2. Róma 

Róma esti fényekbenForrás: Nimrod Oren/pixabay.com

Olaszország történelemmel átitatott örök városa, ahol az ókori romok és a reneszánsz csodák tökéletes harmóniában élnek együtt. Róma már több mint 2500 éve fontos kulturális-, hatalmi-, és vallási központ.

3. Barcelona

Barcelona és a Szent Család templomaForrás: Pixabay.com

 Az építészeti csodák, a napsütötte strandok és a katalán kultúra lüktető ritmusa egyetlen városban. Barcelona legismertebb látványosságai közé tartozik a Sagrada Família (Szent Család-templom), a Güell park és a Montjuïc.

4. Párizs 

Párizs látképeForrás: S.Borisov/Shutterstock

A romantika fővárosa, olyan ikonikus építményekkel díszítve, mint az Eiffel-torony, a Louvre Múzeum és a Notre-Dame-székesegyház. A város évente több mint 45 millió látogatót vonz, és jövőre itt rendezik meg a 2024. évi nyári olimpiai játékokat.

5. Isztambul 

Isztambul a világ egyetlen olyan városa, ami két kontinensen helyezkedik el.Forrás: Shutterstock/Seqoya

Isztambul az Ázsiát és Európát összekötő szűk tengerszoros, a Boszporusz két partján terül el. Az egykori oszmán és bizánci birodalmak fővárosaként emlegetett hely ma Törökország legnagyobb városa.

6. Velence 

Velencei csatornákForrás: Shutterstock/Adisa

Egy 118 szigetből álló szigetcsoport, melyeket gyönyörű hidak és csatornák százai kötnek össze. Ebben a városban a gondolák nyugodtan suhannak át a labirintusszerű csatornákon, miközben csodálatos építészeti remekművekben gyönyörködhetnek az idelátogatók. 

7. Monaco

Monaco kikötője esti fényekbenForrás: Shutterstock/Tichr

A gazdagságot és csillogást szimbolizáló város a francia Riviéra közepén helyezkedik el. Ugyanakkor Monaco több mint a luxusjachtok, drága hotelek és kaszinók városa, itt ugyanis számos olyan látnivaló várja a kevésbé gazdag turistákat, ahol ők is nagyszerűen érezhetik magukat.

8. Firenze 

Firenze a reneszánsz fővárosForrás: Maatkare/pixabay.com

Toszkána fővárosa maga a reneszánsz ékszer, tele művészettel és lenyűgöző épületekkel. A város minden pontján találhatóak csodás látnivalók, szinte nehéz választani közülök, mit nézzünk meg, de a Santa Maria del Fiora és az Ufizzi galéria sokak listáján szerepel.

9. Buenos Aires 

Buenos Aires, ArgentínaForrás: Shutterstock/Diego Grandi

Argentína elbűvölő fővárosa, ahol tangó zene szól az utcákon, történelmi városrészek csábítanak, a szenvedély pedig tapintható.

10. Budapest 

A listán Budapest is szerepelForrás: Shutterstock/Zgphotography

A listán helyet kapott fővárosunk is, amely a díszes termálfürdők, a festői hidak, és a kulináris élvezetek központja. 

(Forrás: traveller365.com, latvanyossagok.hu)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek