Megtalálták a nőt, aki 5 napig bolyongott a vadonban

Megtalálták azt az ausztrál nőt, aki eltűnt a Victoria állam északkeleti részén elterülő nemzeti parkban, és nem volt nála más, csak egy üveg bor és néhány nyalóka – adta hírül a The Age. A melbourne-i nő, az állam északkeleti részén fekvő Brightba ment kirándulni, de a Dartmouth-gáttól nem messze eltévedt, majd a sűrű bozótos vidéken autójával egy zsákutcába került. 

Lillian a Dartmouth-gáthoz kirándult, ahol eltévedtForrás: Facebook/9 News Melbourne

Amikor megpróbált megfordulni, autója elakadt, telefonon pedig nem tudott segítséget kérni, mert nem volt térerő, az egészségügyi állapota miatt pedig nem mert gyalog nekivágni a vadonnak. Mivel Ip csak egy rövid egynapos kirándulást tervezett, így csak néhány harapnivalót és nyalókát vitt magával, autójában pedig mindössze egy üveg bor volt, amit az anyjának szánt ajándékba.

A családja értesítette a hatóságokat, miután a nő aznap nem jelentkezett be náluk, és nem tudták elérni telefonon sem. A mentőszolgálatok napokig keresték a nőt a nemzeti parkban, de nem találták nyomát. Végül 5 nappal később a rendőrség légi helikopterről észrevette Ip autóját az erdős területen, és földi egységek nem sokkal később ki is mentették. 

A nőt kiszáradás miatt kórházba szállították megfigyelésre, de egyébként jól volt, annak ellenére, hogy az éjszakákat fagyos körülmények között vészelte át. A rendőrség szerint a szerencsétlenül járt nő helyesen cselekedett, mikor végig az autójánál maradt, és nem indult el a vadonba, ami segített abban, hogy könnyebben megtalálják. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek