Elképesztő: Bécsben zöld oázist varázsolnak a simmeringi autópálya-lehajtóból

Hamarosan ligetek, játszótér, sportpályák, tó, kutyafuttató és kivilágított gyalog- és bicikliutak várják az embereket az A23-as autópálya soha nem használt simmeringi lehajtója helyén Bécsben, derül ki a város sajtóközleményéből. A hatvanezer négyzetméteres szabadidőközpont a tervek szerint 2024-től várja a környék lakóit.

Forrás: City of Vienna

Az A23-as autópálya Favoritenben található lehajtóját még 1977-ben építették, de végül változtak a tervek, így soha nem vették használatba. Csupán a mentőegységek használták fel- és lehajtóként, illetve egy raktár állt itt. Az osztrák autópálya-kezelő, az Asfinag 2020-2022 során végül elbontotta a lehajtót, Bécs Városa pedig bérbe vette tőle a területet, hogy egy hatvanezer négyzetméteres zöld oázist hozhasson létre.

Forrás: City of Vienna

A lehajtó helyére tervezett hatvanezer négyzetméteres Tangentenpark építési munkái idén júniusban kezdődnek és várhatóan 2024 nyarán érnek véget. A bőségesen beültetett, piknikezésre és pihenésre is alkalmas zöldterület mellett a kicsiknek kalandparkot, a nagyobbaknak pumptrack- és skate-pályát, az idősebbeknek pedig pétanque-pályát terveznek ide, illetve lesz még tó, vizes játszótér szökőkutakkal és kutyafuttató is.

A különböző labdajátékokra alkalmas sportpályák egy részét az itt cölöpökön futó A23-as autópálya alatt helyezik el, hogy a fiatalok rossz idő esetén is ki tudjanak oda jönni  rúgni egyet.

A Tangentenpark nemcsak új pihenőhelyet jelent majd a 10. és 11. kerület lakói számára, de ligeteivel és erdőfoltjaival egy háromkilométeres zöldfolyosót is létrehoz a szintén a kerületben található, hetvenezer négyzetméteres Helmut-Zilk-Parktól egészen a kerület déli részén található erdős területekig. A környező lakóövezetek között pedig kivilágított gyalog- és bicikliutak javítják majd az összeköttetést.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek