Ahol csak most kezdődik igazán a tél: Újranyit a világ leghíresebb hófolyosója

Április 15-én újra megnyílik az utazók előtt az óriási hófolyosó a túlvilági Tatejama hegy közelében, amely Japán három szent hegyének egyike. Most eláruljuk, hogy miért érdemes ellátogatni ehhez a lélegzetelállító hókanyonhoz.

Japán lenyűgöző hófolyosója a nyár közepéig tart nyitvaForrás: Shutterstock/Venus.1777

A havas út az északi japán Alpokban található, és a 37 kilométeres Tateyama Kurobe Alpine Route része. Az 1971-ben épült a fenséges hegyi ösvényt 20 méter magas hófalak határolják. A hófolyosó Toyama és Nagano prefektúrát köti össze 2450 méteres tengerszint feletti magasságban. A téli táj általában tavasszal látogatható, egészen addig, amíg a melegebb időjárás meg nem olvasztja a falakat.

A hófolyosóban busszal vagy gyalog is közelkedhetünkForrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Noboru Hosono

A folyosót három hónap alatt építették speciális hóekék, nagy teljesítményű kotrógépek és buldózerek segítségével. Vonzereje pedig a 3015 magas Tateyama-hegység csodálatos tájaiban rejlik, ahol a látogatók változatos kilátásban gyönyörködhetnek. Az Akazawa-dake csúcsai hozzáférést biztosítanak Japán legmagasabban fekvő hőforrásától az ország legmagasabb vízeséséig mindenhez.

Lenyűgöző kilátás a japán hegyekreForrás: Shutterstock/Shige.H

A környék további látnivalói közé tartozik a különálló Panorama Road, amely a túrázóknak jobb kilátást nyújt a Tsurugi-hegyre, viszont ez csak május 7-ig tart nyitva. Ezen kívül a turisták meglátogathatják a Snow Kamakura (japán jégkunyhót) és a hóalagutat is a Daikanbo állomáson, amely szintén rendelkezik egy kilátóval, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a japán Alpokra.

Az idei év különlegessége, hogy a látogatók most először segíthetnek a jeges hó lapátolásában és a hófalak betörésével egy új útvonal kialakításában.

A látogatók a hófolyosón az év ezen időszakában gyalog, autóval vagy buszokkal haladhatnak át, az egy egynapos csoportos buszos utazás 12 000 jenbe kerül (kb. 32 ezer forint), amelyhez egy ebéd is jár. Ha szeretnéd elkerülni a tömeget, érdemes előre időpontot foglalni, és folyamatosan nézni az időjáráselőrejelzést. A hókanyon egyébként június végéig tart nyitva, általában ilyenkor már kevesebb a látogató, a hófalak pedig még ilyenkor is 10 méter magasak. 

(Forrás: Travelo, CNN, My Best Place)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek