Inspiráló, igaz történet, amiből már film is készült a Netflixre

Az igaz történetek erőt adnak, inspirálják azokat, akik egy nehéz döntés előtt állnak. Persze nem arról szólnak, hogy nekünk is meg kellene másznunk a világ legmagasabb hegyét, vagy körbe kellene hajóznunk a Földet. Sokkal kisebb, de számunkra fontos elhatározásokhoz adhatnak erőt. 

Az ausztrál születésű Jessica Watson története pedig tényleg rengeteg erőt ad - bármihez, amivel kapcsolatban eddig azt érezhettünk nem fog sikerülni, nem vagyunk rá képesek. A 16 éves lány ugyanis belevágott élete kalandjába, és 4 év felkészülés után, segítség nélkül körbehajózta a Földet.

"Jessica mindig is érezte az óceán hívó szavát, kiskorától fogva sok időt töltött a vízen. Nem volt átlagos gyerekkora: szüleivel és három testvérével 5 éven át egy 16 méter hosszú hajón éltek és már gyerekkorától kezdve beavatták a vitorlázás rejtelmeibe. Jessica 11 éves volt, amikor édesanyja felolvasta neki Jesse Martin Oroszlánszív című könyvét, ami arról szólt, hogy a férfi 17 évesen egyes-egyedül megkerülte vitorlásával a Földet. A kis Jessica teljesen elképedt, hogy ilyesmi lehetséges és a fejébe vette, hogy megdönti Jesse rekordját" - olvasható a She.hu oldalán.

A fiatal lány 2009. október 18-án indult el Sydney kikötőjéből és egy évvel később, 2010. május 15-én, 3 nappal a 17. születésnapja előtt tért vissza a családjához. Sokakat inspirált a kitartása, 2011-ben megkapta „Az év fiatal ausztrálja" címet, és két könyvet is írt az élményeiről, a saját maga elé állított célokról, arról, hogy mit kellett megtennie azért, hogy ezeket elérje.

Cikkünk apropója pedig az, hogy történetéből nemrég egy filmet is készítettek True Spirit címmel, ami körülbelül egy hónapja már a Netflixen is megnézhető angol hanggal és magyar felirattal, vagy magyar szinkronnal. 

Egy 16 éves lányt elengedni egy ilyen útra, óriási hitet kíván a szülők részéről. Megrengethetetlen hitet a saját lányuk kitartásában, teherbírásában, képességeiben, abban hogy ésszerű döntéseket tud hozni egy nehéz helyzetben, és hitet a sorsban, egy magasabb hatalomban, ami haza hozza majd a lányukat az út végén.

True Spirit (2023) - A film arról is szól, hogy merjük bevallani, ha elakadtunk, ha félunk, vagy valami nem okéForrás: ©Netflix

"Biztosan ők is rettegtek, hogy viszontlátják-e újra, ugyanakkor nem a saját önzőségükre és félelmükre koncentráltak, hanem arra, hogy a gyermekük ki tudja hozni magából a maximumot. Óriási bizalom, lelki erő és hit kell ehhez, hogy egy ilyen helyzetben a szülő önmagát is legyőzve azt tudja mondani, hogy „Hiszek benned, képes vagy megvalósítani az álmaidat" - írták a cikkben.

A film az ötlet kialakulása és megszilárdulása, majd az indulás pillanatától kezdve követi a "hősnő" életét, majd a tengeren töltött idő alatt, visszamelékezések alapján ismerhetjük meg Jessica támogató családját, barátait. A kicsit több mint másfél órás film tele van izgalommal és szeretettel, mindenkinek ajánlott, aki egy nagy lépés előtt áll, legyen szó egy hosszú utazásról, költözésről, munkavállalásról. Mindenki számára tartogat egy kis támogatást a bátor és kitartó 16 éves lány története.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek