Most 56 nap alatt utazhatod be busszal egész Európát

Korábban már írtunk a világ leghosszabb vonatútjáról, amit átszállásokkal 21 nap alatt tehetünk meg Portugáliától Kínáig, az Adventures Overland indiai expedíciós társaság pedig bejelentette, hogy hamarosan elindítja a „világ leghosszabb buszútját", amely során két hónap alatt lehet beutazni egész Európát – adta hírül a CNN.

Az augusztusban induló 56 napos, legfeljebb 30 utas számára elérhető utazás 22 országot érint, és Törökország legnagyobb városából a Balkánon, Kelet-Európán, Skandinávián és Nyugat-Európán keresztül az Egyesült Királyság fővárosába viszi az utazókat.

A luxusbusz két hónap alatt visz keresztül EurópánForrás: Facebook/Adventures Overland

A 12 000 kilométeres utazás fénypontjai között szerepel egy kompátkelés a Finn-öbölön, az Északi-fok (Nordkapp) látogatása, valamint egy hajókázás a norvég fjordok mentén. A teljes csomag 24 300 dollárba (8,7 millió forint) kerül, ami napi reggelit, 30 ebédet és vacsorát, valamint szállodai ott-tartózkodást tartalmaz.

Míg a két hónapig tartó buszos utazás egyesek számára nem tűnik túl vonzónak, a járműről úgy írnak, mint „egy különleges luxusbusz, amelyet kényelmes hosszú távú utazásra terveztek". A fedélzeten utazók a támlával állítható, bőséges lábtérrel rendelkező üléseken pihenhetnek, és igénybe vehetik az AUX- és USB-portokat, az összecsukható tálcát, valamint a palack- és pohártartókat. Minden utas két nagy méretű bőröndöt hozhat magával a felejthetetlen európai körútra. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek