Megszavazták, melyik angol városban a legjobb élni

Londontól délre, az East Sussexben található Wadhurst az Egyesült Királyság legjobb lakóhelye. A Sunday Times bírái szerint ugyanis ez a kisváros nagyjából mindent kínál, ami a modern élethez szükséges, csak éppen miniatűrben.

A barátságos mezőváros egyik utcájaForrás: Peter Trimming/Wikimedia Commons

A főutcán két kocsma, egy élelmiszerbolt, könyvesbolt, hentesüzlet és egy művészeti bolt található. A nyüzsgő kisváros a kiemelkedő természeti szépségű High Weald övezetben fekszik, a gyönyörű Wealden vidéken, közel a Bewl Water tározóhoz.

Helen Davies, a Best Places To Live szerkesztője a következőket mondta: "A vonzó környezet, a jó szomszédok és a kényelmes otthon a legjobb védekezés, amikor a modern élet feszültségei elsöprőnek tűnnek."

Wadhurst vára is lenyűgözően szépForrás: nick macneill/Wikimedia Commons

A bírák dicsérik a város jó iskoláit, kényelmes közlekedési lehetőségeit, csinos utcáit és a lenyűgöző tájat, ami körül veszi.

A lakók is azt vallják, hogy Wadhurst valóban az a hely, ahol a legjobb élni.

Van benne közösségi érzés is. A Wadhurst Warriors apák egy csoportja, akik 2004-ben kezdtek el adományokat gyűjteni a város általános iskolájának, most pedig már az egész városnak is gyűjtenek pénzt, és remek rendezvényeket szerveznek városszerte – írja a bbc.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek