Idén ebbe az 5 országba vágynak leginkább a magyarok

Már javában zajlanak a nyári foglalások, amelyekből kiderül, hogy a magyarok idén a mediterrán országokat és az all inclusive ellátást részesítik előnyben. 

Visszatért a korai foglalási kedv hazánkban, sok nyaralni vágyó magyar már bebiztosította nyári vakációját. A legnépszerűbb úti célok között Törökország, Spanyolország és Horvátország szerepel, a nyaralók 67 százaléka e három ország valamelyikébe foglalta le nyaralását. Törökország 2023-ban tért vissza újra a lista élére, az itt nyaraló vendégek száma az előző évhez képest növekedett – írják a turizmusonline oldalán.

Ilyen látkép várja a nyaralni vágyókat naplementekor, ha Krk szigetét választjákForrás: Shutterstock / Készítette: Andrew Mayovskyy

A felmérésből az is kiderült, hogy átlagosan 7,6 napos nyaralást kereső magyar utazó 980 eurót költ. A szállodai kategóriákat tekintve a magyarországi TUI vendégek több mint 84 százaléka négy- és ötcsillagos hotelben foglalja le szállását. A trend, a legnépszerűbb mediterrán úticélok esetében egyértelműen a minőségi, all inclusive szolgáltatások felé mutat

Top 5 úti cél idén nyáron

Törökország

Antalya amellett, hogy az ország legikonikusabb tengerpartja, a város a mediterrán térség kihagyhatatlan látnivalója.

Népszerű úti cél a törökországi Antalya, ahol hangulatos kis utcákon át jutunk le a tengerhez, az óváros (Kaleiçi) kikötőjébeForrás: Shutterstock

Kaleiçi a város romantikus óvárosa, amely Antalya legjobb éttermeinek és nyüzsgő éjszakai életének ad otthont, emellett rengeteg történelmi látnivaló, kiállítások, parkok és török fürdők várják a kalandvágyó utazókat. 

Spanyolország

Barcelona tengerpartja és történelmi látnivalói miatt az egyik legnépszerűbb úti cél a magyarok körében, Madrid pedig a világ egyik legnagyobb szépművészeti múzeumának, a Pradónak otthona, és ne felejtsük el Andalúziát sem, a bikaviadalok, a flamenco és a sherry hazáját. 

A pálmafák  és színes házak díszítik Alicante városátForrás: Shutterstock

Spanyolország szigetei mesés szépségűek, a Baleár-szigetek gyönyörű strandjairól és éjszakai szórakozóhelyeiről híres, a Kanári-szigeteken a vízi és szabadtéri sportok szerelmesei szinte egész évben élvezhetik a napsütést.

Horvátország

Horvátország évek óta a magyarok egyik nagy kedvence. Az ország idén még népszerűbb lesz, mivel január óta tagja a schengeni övezetnek, így a horvát-magyar határátkelőket megállás és ellenőrzés nélkül vehetik igénybe az utazók. 

Rovinj is szerepel a magyarok látogatta toplistánForrás: Lars Hoffmann/Pixabay

A főként sziklás tengerpartokban és műemlékekben gazdag ország városai Dubrovnik, Trogir, Porec, Pula, Split és Zadar is tartogat bőven látnivalókat és felejthetetlen élményeket, ami egy álomnyaraláshoz kell.

Görögország

A negyedik helyen Görögország áll népszerű nyaralószigeteivel: Kréta, Rodosz és Kos. Kréta az ókori görög történelmi látnivalók és a bulik szigete, Rodoszon a festői szépségű tengerpartok évszázadok óta vonzzák az utazókat, Kos pedig a török partok közelségének, kristálytiszta tengervizének és műemlékeinek köszönhetően idén is népszerű úti célok. 

Olaszország

Mindenki vágyik egy kis olasz életérzésre, így a gyönyörű strandokkal, hegyi tájakkal és nagyszerű konyhával rendelkező ország biztosan elnyeri minden látogató szívét. Az utazók idén leginkább a Garda-tó és környékére, a Toszkán vidékre, Szicíliába és Kalábriába foglaltak álomnyaralást. 

Positano az egyik legnépszerűbb nyári úti cél a turisták körébenForrás: Pixabay/darrenquigley32

Az all-inclusive ajánlatok népszerűsége továbbra is töretlen, különösen Törökország vagy Egyiptom esetén magas erre a kereslet.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek