Ez a népszerű úti cél fizet a turistáknak, hogy meglátogassák

Tajvan fejenként 165 dollárt (kb 60.000 forint) kínál a turistáknak, hogy ott nyaraljanak – írja a CNN.

Chen Chien-jen tajvani miniszterelnök csütörtökön bejelentette, hogy a kormány hatmillió turistát kíván vonzani 2023-ban, 2024-ben ezt a számot megduplázza, 2025-re pedig 10 millió turistát kíván elérni.

Hozzátette, hogy 500 000 egyéni turistának 5000 NT$-t (165 dollár) osztanak ki, a túracsoportok pedig 20 000 NT$-t (658 dollár) kapnak. Wang Kuo-tsai közlekedési miniszter közölte, hogy a készpénzes juttatást digitálisan fogják kézbesíteni, így az utazók ebből fedezhetik majd tajvani költségeiket, beleértve a szállást is. Elmondta, az intézkedések célja, hogy több látogatót vonzzanak Japánból, Dél-Koreából, Délkelet-Ázsiából, Hongkongból és Makaóból, valamint Európából és Amerikából. 

Naplemente Tajpejben, Tajvan fővárosábanForrás: Shutterstock/Travelwild

A Tajvani Turisztikai Hivatal statisztikái szerint Tajvanon 2022-ben alig 900 000 beutazó látogató volt, közülük a legtöbb vietnami, indonéz, japán és amerikai volt. Ezek a számok töredéke a 2019-es adatoknak, amikor Tajvan rekordszámú, 11,8 millió nemzetközi turistát vonzott – több mint 7%-kal többet, mint az előző évben. A sziget 2022 októberében oldotta fel a beutazási korlátozásokat, miután itt volt a világ egyik leghosszabb határzárja a koronavírus járvány miatt. A kormány egyelőre még nem jelentette be, hogy mikor indul az új beutazási program, és hogyan lehet igényelni a pénzt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek