A Disney World 95 aligátort távolított el területéről a látogatók biztonsága érdekében

 


A Disney vállalat a gyerekhalált okozó tavalyi aligátortámadás óta 95 aligátort távolított el floridai élményparkjának területéről az elmúlt 15 hónapban - írja az MTI. Tavaly júniusban egy kétéves gyereket ragadott el egy aligátor a Disney Grand Floridian élményparkjának strandjáról. A kisfiú a sekély vízben játszott az apja közelében, amikor a több mint kétméteres ragadozó elkapta, és magával hurcolta.

A halálesetet a rendőrség balesetnek nyilvánította, és a szülők nem perelték be a Disneyt. A Disney World elnöke, George Kalogridis támogatásáról biztosította a családot, és egy világítótornyot is emeltek a kisfiú emlékére.

A tragédiát követően a Disney fokozott erőfeszítéseket tett, hogy népszerű orlandói szórakoztatóparkja területéről az aligátorokat eltávolítsa, az utóbbi 15 hónap alatt 95 példányt fogtak be, kétszer annyit, mint a megelőző hasonló időszakban. A floridai halászati és természetvédelmi bizottság szerint 2006 májusa és 2015 augusztusa között több mint 220 aligátort távolítottak el a helyszínről. A tízéves periódus után pedig több mint negyven példányt fogtak be 2015 júniusa és 2016 júniusa között.

Az államban 1,3 millió aligátor él. Az elmúlt két évben 16 ezer példányt fogtak be lakott területek közelében. A Disney World látogatói ugyanakkor arra panaszkodtak, hogy kevés a figyelmeztető tábla, amely jelzi a víz közelében leselkedő veszélyt. A Disney illetékesei ugyanakkor arról számoltak be, hogy az elmúlt évben fokozott erőfeszítéseket tettek a látogatók biztonsága érdekében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek