Az utolsó paradicsomi helyek egyike is búcsút mondott a Covid-korlátozásoknak

Csodálatos hír minden világutazó számára: az egyik utolsó egzotikus úti cél, a Fidzsi-szigetek, – amely szigorú korlátozásokat tartott fenn a nemzetközi turisták számára, – végre úgy döntött, hogy újra megnyitja határait, megszüntetve a legszigorúbb egészségügyi intézkedéseket a Covid-vészhelyzet kezelésére.

A Fidzsi-szigeteki Köztársaság számos szigetén el lehet rejtőzni, amelyek valóban paradicsomi állapotokat idéznekForrás: Maksym Kozlenko/Wikipedia

A Fidzsi-szigetek az utolsók között tartották fenn a szigorú határellenőrzést, eddig ugyanis a turistáknak különféle követelményeknek kellett megfelelniük ahhoz, hogy átléphessék az ország határait. Tavaly 2022 májusában a hatóságok megtették az első lépést az újranyitás felé, megszüntetve a mintavételezési kötelezettséget, amely minden utazót, még a teljesen beoltottakat is érintett. Addig megkövetelték a turistáktól, hogy igazolják az oltási sorozat elvégzését is, és kössenek utazási egészségbiztosítást.

Február 14-től ennek vége: a határok újra megnyílnak teljesen az utazók előtt, függetlenül az oltási igazolástól és a biztosítás meglététől.

A bejelentést a helyi adminisztráció a hivatalos weboldalon tette közzé: "Ez a lépés a Covid globális és országos helyzetének alapos mérlegelését követi, és mind a légi, mind a tengeri érkezésekre vonatkozik."

Vagyis minden turista szabadon felszállhat egy repülőre, és elindulhat e csodálatos egzotikus úti cél felé. Ez nagy előrelépés az ország gazdasági fellendülése szempontjából, amely mindig is a turizmust tekintette fő megélhetési forrásainak – írja a siviaggia.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek