Magyar zászló lobogott Ausztrália és Óceánia legmagasabb vulkánjának csúcsán

Molnár Ábel a közösségi oldalán szeptember 16-án számolt be a hírről, hogy délelőtt 10:56-kor sikeresen feljutott Ausztrália és Óceánia legmagasabb vulkánjának csúcsára egy tapasztalat hegyi vezető társaságában. A Mount Giluwe 4.367 méter magas, és a magyar zászló most már ott is lobogott. (A Giluwe-hegy Pápua Új-Guinea legmagasabb vulkánja és második legmagasabb hegye).

Molnár Abel a Mount Giluwe csúcsánForrás: Molnár Ábel/Facebook

"A Giluwe egy csodálatosan szép pajzsvulkán. Szerencsések vagyunk, hiszen az egyenlítői éghajlat ellenére a hegyen töltött három nap során csupán a csúcstámadás utáni este csepergett pár órát az eső. Keresztül kaptatni a sűrű esőerdőn, majd a végeláthatatlan gyepmezőkön, és végül vulkáni kőzetekbe kapaszkodva felmászni a csúcsra... Felejthetetlen!" – írta. 

Ábel ezután mindenkinek köszönetet mondott, aki mellette állt, és segített neki megvalósítania a pápua új-guineai kalandjait. Külön háláját fejezte ki, amiért egy olyan tapasztalt és figyelmes hegyi vezetővel áldotta meg a sors, akivel a Mount Giluwét megmászhatta.

"Így a "V7S" kihívás vulkánjai közül immáron hatnak állhattam a legmagasabb pontján" – fejtette ki. Ábel nem pinhent sokat, hanem a posztja szerint tovább indult a következő hegyre, amit már egyedül tervez megmászni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek