A sziget, ahol fizetnek azért, hogy felfedezzük a kincseit

Tajvan miniszterelnöke a héten bejelentette, hogy 165 dollárral (nagyjából 60 ezer forint) jutalmazza azokat, akik Tajvan szigetére érkeznek turistaként. A kelet-ázsiai sziget az utazásszervező csoportoknak is pénzjutalmat ajánl fel, ha turistákat visznek az országba. A pénzt helyi kiadásokra lehet költeni, vezetett túrákra, busz és vonatjegyre a városok között, libegő jegyre a teaföldek felett, egy felejtheteteln vacsorára az éjszakai piacokon, vagy éppen szállásra. 

Jiufen, Tajvan egyik legismertebb hegyi városkája - A tradicionális teázók és kifőzdék városaForrás: weniliou / Shutterstock.com

A kormánya célja ezzel az, hogy növelje a turisták számát 2023-ban. Ebben az évben hatmillió utazó a cél, 2024-ben duplaennyi, 2025-ben pedig több mint 10 millió látogatót szeretne vendégül látni az ország. Valamint több látogatót vonzzon Japánból, Dél-Koreából, Délkelet-Ázsiából, Hongkongból és Makaóból, illetve Európából és Amerikából. - írta a CNN.

Azt még egyelőre nem tudni, mikor indul a beutazási program, és miként lehet majd pályázni a pénzre, de az 5000 NT dollár, azaz 165 dollárnyi összeg 500 ezer turistának jár majd; a turistacsoportok pedig legfeljebb 20 000 NT dollárt, azaz 658 dollárt kapnak. Előbbi 60 ezer, utóbbi közel 240 ezer forintnyi juttatást jelent. A pénzt digitálisan juttatják majd el a sikeresen pályázóknak.

A Tajvani Turisztikai Hivatal statisztikájából kiderült, a sziget 2022-ben alig 900 ezer turista úti célja volt, legtöbbjük Vietnámból, Indonéziából, Japánból és az Egyesült Államokból érkezett. Ezek a számok töredékei a 2019-es adatoknak, amikor Tajvan rekordszámú, 11,8 millió turistát vonzott, 7 százalékkal többet, mint az előző évben. A sziget csak 2022 októberében oldotta fel a beutazási korlátozásokat, amelyeket a koronavírus-járvány miatt vezetett be.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek