Szinte hihetetlen képek készültek egy tajvani földrengés után

Mikor 2016-ban Tajvan szigetén jártunk, mi is ellátogattunk a szigetország keleti részén fekvő Hualien megye vidékére, ahonnan szeptember 18-án este hatalmas földrengést és utórengéseket jelentettek. Olyan mértékűt, hogy Japán hatóságai a földrengés nyomán szeptember 18-án éjjel szökőárriadót rendeltek el, de később szerencsére lefújták.

Forrás: MTI/EPA/Ritchie B. Tongo

A megyében készült képekről első ránézésre az Eredet című film képsorai jutottak eszünkbe, mikor a szereplők az álmaikban építenek városokat, megtekerve és fejre állítva az utcákat, hidakat, lakóházakat. Majdnem szó szerint ez történt az említett megye Juli nevű városának külkerületeiben szeptember 19-én, egy nappal a 6,8-as erősségű földrengés után.

Forrás: MTI/EPA/Ritchie B. Tongo

A földmozgás nyomán összeomlott egy épület, amely alól már megkezdődött a bentrekedtek kimenekítése, illetve teljesen kifordult a földből, és egészen megcsavarodott a képeken látható úttest.

A tajvani hatóságok mérése szerint a földrengés 6,8-as, az amerikai földtani intézet (USGS) szerint 7,2-es erősségű volt. A rengés epicentrumát a délkelet-tajvani Tajtungnál észlelték, fészke pedig a hatóságok szerint 7 - az USGS szerint 10 - kilométeres mélységben volt - olvasható az MTI hírében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek