Eddig sztárok és elnökök látogathatták a tajvani Taipei 101 VIP-kilátóját, mostantól bárki

A szóban forgó kilátó, a tajvani Taipei 101 felhőkarcoló tetején van. Maga az épület 2004-től 2010-ig a világ legmagasabb épülete volt, akkor a Burdzs Kalifa vette át a helyét. A 89. emeletig eddig is felmehetett bárki, így a panoráma mindenkinek kijárt, ám mostantól megnyitják az utca embere előtt a csúcson helyet foglaló VIP-kilátót is.

Taipei 101Forrás: Pexels/Pixabay

A megnevezés nem véletlen, korábban ide tényleg csak nagyon kevés embert engedtek fel, többek között Bill Clinton és Will Smith csodálhatta innen a kilátást. A kilátó egyébként nem nagy, összesen 12 személyes, így a továbbiakban is korlátozottak lesznek a lehetőségek. Napi három turnust szerveznek, egy csoport 40 percig lehet a kilátóban. A nézelődésre előzetesen időpontot kell foglalni, a belépő pedig nagyjából 28 000 forintba kerül. Ha valaki csak a 89. emeletig szeretne felmenni, akkor annak 5 000 forint körüli összeggel kell csak számolnia.

Az üzemeltetők azért nyitották meg a top kilátót, hogy egy kicsit felpörgessék a Taipei 101 látogatottságát, mivel az évek óta egyre csak csökken, írja az Index.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek