Több mint 100 év késéssel érkezett meg egy levél Nagy-Britanniában

Egy 1916 februárjában írt levél több mint 100 évvel később érkezett meg egy dél-londoni lakásba. A Royal Mail számára továbbra is rejtély, hogyan keveredhetett el ennyire a küldemény – adta hírül a BBC.

A különös levél Bath városából érkezett egy London Crystal Palace nevű városrészében élő színházigazgató, Finlay Glen postaládájába. A boríték pecsétjén a néggyel ezelőtti brit uralkodó, V. György király – aki III. Károly dédapja volt – arca díszeleg. 

"Nyilvánvalóan meglepődtünk és elbizonytalanodtunk, hogy miként maradhat egy levél a postán több mint 100 évig." – mondta Glen. A Royal Mail posta szerint továbbra is rejtély, hogy mi történt ebben az esetben. Feltehetőleg az azóta bezárt, Sydenhamben található a levélszortírozó irodában történhetett némi fennakadás. A levélre az épület felújítása során bukkanhattak rá, ami talán egy bútor mögé eshetett be.

A levelet két évvel azelőtt küldték el, hogy az első világháborúban bevezették az arányosítást. Az eredeti címzett egy Katie Marsh nevű nő, Oswald Marsh bélyegkereskedő felesége volt, az eredeti feladó pedig az egyik barátnője, Christabel Mennell, aki Bath városában üdült, amikor a levelet postára adta. 

Egy helytörténész, Stephen Oxford szerint egy ilyen levelet találni nagyon szokatlan, és valójában egészen izgalmas abból a szempontból, hogy betekintést nyerhetünk a történelembe, és az emberek életébe.

(A borítókép illusztráció, forrása: Shutterstock/Olgers)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek