Ilyen az élet a kutyákkal, New Yorkban

Hihetetlen, de New York, a nyüzsgő metropolisz rengeteg lehetőséget kínál a kutyáknak és gazdijaiknak. Vannak állatbarát parkok, kutyafuttatók, kávézók, éttermek és rendezvények, amelyeken bárki részt vehet szőrös kedvencével. Ha tervezed, hogy a közeljövőben New Yorkba utaznál vagy költöznél kiskutyáddal, itt van egy praktikus lista a tudnivalókról, amelyek megkönnyítik az átállást a nyüzsgő városi életbe.

Kutyák a Brooklyn hídnál, New YorkbanForrás: Shutterstock/Jacob Schroeter

Kisállattartási szabályok a Nagy Almában

New York város törvényei előírják, hogy minden kutyának rendelkeznie kell kutyaengedéllyel, és az engedélycímkét jól látható helyen, a nyakörvre kell rögzíteni. Az engedély egy évig érvényes, és rendszeresen meg kell újítani. New Yorkban pórázról szóló törvény van érvényben, ami az t jelenti, hogy a kutyusoknak nyilvános helyeken mindig 2 méternél nem hosszabb pórázon kell lenniük. A városban tilos a nehéz láncok és nyakörvek használata is 

A póráz használata nagyon fontos egy ekkora metropoliszbanForrás: Shutterstock/Michael Rosebrock

A kutyákat be kell oltani veszettség ellen, és a többi kötelező oltásnak is érvényesnek kell lennie. Az oltások naprakészen tartása azért is elengedhetetlen, mert a város legtöbb kisállatparkjában és panziójában igazolni kell a veszettség elleni védőoltást.

New York az egyik első olyan város az Egyesült Államokban, amely betartja a kutyaürülékről szóló törvényt, és 250 dolláros (88 000 forint) bírságot vonhat maga után, ha valaki nem veszi fel a kakit a kutyája után.

Ezért mindig legyen kéznél egy szemeteszsák, amikor sétálni indulsz szőrös kedvenceddel.

Állatbarát parkok

New Yorkban számos állatbarát park és hely található. Sok parkban vannak kijelölt, póráz nélkül sétáltatható területek is, ahol szabadon engedheted a kedvencedet. Az egyik ilyen például a Central Park, ahol közel 20 különböző terület található, amelyeket pórázon kívüli területként jelöltek ki.

Kutyasétáltatás a Central ParkbanForrás: Shutterstock/Chameleonseye

A Battery Parkban található a Sirius kutyafuttató, amelyet New York szolgálati kutyáinak építettek, de népszerű a Madison Square kutyapark és a Tompkins Square kutyapark is East Village-ben. 

Ha inkább csak gyönyörködnél bennük

Rendkívüli művészeti alkotások bukkantak fel a napokban Manhattan Chelsea városrészében, a 23. utcai metróállomáson. A peron mellett húzódó falszakaszt vizslákat ábrázoló mozaikok borítják.

Vizslák a New York-i metró falánForrás: Lakáskultúra/Blaser Etelka

A képek weimari vizslákat ábrázolnak, alkotójuk egy Amerikában élő német származású művész, William Wegman, aki történetesen bolondul a vizslákért – írják a Lakáskultúra oldalán.

Bánatos szemekkel nézik a metrók utazóközönségétForrás: Lakáskultúra/Blaser Etelka

A művésznek két vizslája is van, Flo és Topper. A két ebet örökítette meg a metróállomás 11 mozaikján is, méghozzá egészen sajátos stílusban. További képeket a különleges mozaik vizslákról ide kattintva találsz.

Állattartás New Yorkban

Bár nem lehetetlen kutyabarát szállást találni New Yorkban; de nem árt, ha korán kezded a keresést, mert a legtöbb New York-i ingatlan nem fogad olyan kutyákat, amelyeknek a súlya meghaladja a 22 kilogrammot. Ha azt tervezed, hogy NYC-ba utazol vagy költözöl kutyáddal, vedd fel a kapcsolatot a Petravellerrel, hogy megkönnyítsék számotokra az ott-tartózkodást – írják a Pettraveller oldalán.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek