Még mindig zárva a világ egyik legszebb csodája

Még mindig tart az a határozatlan idejű lezárás, amit Peru azért eszközölt, mert az országban továbbra is tüntetések és zavargások zajlanak az ország új elnöke ellen. A turizmusban dolgozók szerint pár héten belül újranyithat az attrakció, azonban a turisztikai kiesés több hónapig érezhető lesz a szektorban.

A kormány kb. 4 napja zárta le a helyszínt és a hozzá vezető inka ösvényt a turisták és az állampolgárok védelmébenForrás: Zielonamapa.pl/commons.wikimedia.org

Felfüggesztették a Machu Picchuba tartó vasúti járatokat is, miután egyes vonatsínek megrongálódtak, és emiatt 418 ember – 148 külföldi és 270 perui állampolgár – rekedt a helyszínen, akiket végül biztonságban evakuáltak vonatokkal és buszokkal - írta a BBC.

A Peru for Less utazási iroda munkatársa szerint: "Ez mindenkit érint, a helyi kézművesektől kezdve, akik kézzel készített termékeket árusítanak a turistáknak, az idegenvezetőkön át a hozzánk hasonló nagyobb ügynökségekig."

A turisztikai szektor leginkább attól fél, hogy a zavargások miatt Peru megítélése sérül, és az utazók kétszer is meggondolják majd, hogy ide utazzanak-e.

Machu Picchu a világ hét új csodájának egyike. A 15. századi fellegvára 2490 méter magasban trónol az Andok hegyein. Tavaly nyáron napi 4044 látogatót fogadott, ami folyamatosan növekszik azóta, hogy az UNESCO világörökségi látványosság 2020 októberében újra megnyitotta kapuit. A látogatók egy része az Inka-ösvényen keresztül érkezik Machu Picchuba, amely egy híres, többnapos túrát tesz ki.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek