Prágában ilyen menő villamos is bérelhető, ha városnézésre indulnánk

Prága mindig kedvelt úti célja volt az utazóknak, mivel ez is egy olyan hívogató város, ahol egyensúlyban vannak a régi, történelmi épületek és látnivalók, illetve a modern városnegyedek, üzletek, múzeumok. De ezeken kívül pár éve van egy olyan látványossága is a városnak, ami ötvözi a közlekedési hagyományokat, a modern stílust és a luxus kényelmet. Ez a T3 Cupé, a prágai városnéző villamos.

A mi nosztalgiajáratainkhoz hasonló, csak nem rendszeresen, menetrendszerint közlekedő T3 Cupé villamos 2019-ben jelent meg Prága utcáin, és azonnal elvarázsolta a városi közlekedés szerelmeseit. A legendás Tatra T3 villamos újragondolása ez, egészen finom luxus irányban. 

Forrás: ©Petr Hejna / t3coupe.com

Megvalósításán az Anna Marešová cseh dizájner csoport tagjai dolgoztak. A t3coupe.com oldal információi szerint az új T3 azért lett annyira sikeres, mert a dizájnerek, akik a Prágai Közösségi Közlekedés Vállalattal együttműködve dolgoztak a projekten, megtartották a Tátra villamosok jellegzetes vonalvezetését, de érzékeny eleganciával és modern technológiával felszerelve gondolták újra, elsősorban a belső terét.

Az átalakított villamosnak egyetlen ajtaja van, egyszerre 31 személy utazhat rajta, belsejében hófehér ülések, kétoldalán fehér bőrrel borított pad, és egy kisebb bárpult található, amelyet egyébként a T1-es típusban egykor jegypénztárként használt boxból alakítottak ki.

Forrás: ©Petr Hejna / t3coupe.com

De inspirációt adtak még a végső megjelenéshez az oldtimer villamosok mellett az 1958 és az 1972 között gyártott csehszlovák Skoda RTO autóbuszok is. Ezeknek köszönhetően lett végül a T3 Coupé-változatnak egy kompletten nyitott kocsirésze, és olyan tetőablakai, melyeknek üvegpaneljei lehajthatók. Vagyis az utasok az ablakban, a korlátra könyökölve zötykölődhetnek, és csodálhatják a prágai utcakép panorámáját.

Amint az oldalon írták, a 2019-es "Red Dot" nevű nemzetközi dizájnverseny minőségi védjegyét is elnyerő indigókék, fehér és ezüst színű csodajárgány jelenleg bérelhető formában közelekedik, több más prágai nosztalgia villamossal együtt. A T3 Coupé bérelhető 60 és 90 perces utakra, kettő különböző útvonallal, melyek a város legszebb részeit járják be. 

Forrás: ©Petr Hejna / t3coupe.com

Prága sínpárjain roboghatunk még T1 villamossal, mely 1951-ben készült és 1985-ig szolgálta ki az utasokat, 1957-es T2 villamossal, 1961-es T3 villamossal, és egy olyan két kocsis, fa- és fémvázas nosztalgiavillamossal is, ami a legendás Ringhoffer gyárban készült 1908-ban.

A címlapkép illusztráció, forrása: Pavels Dunaicevs/Shutterstock

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek