50 tonna jégbe leheltek életet szobrászok a hétvégén

Két év után ismét megrendezték a Magas-Tátrában a TATRY ICE MASTER jégszobor versenyt, ahol a szobrászok 50 tonna jégből készítettek lenyűgöző műalkotásokat január 21-én és 22-én – olvasható a VT.SK oldalán.

Két napjuk volt a jégszobrászoknak, ami nem csak férfimunka, női csapatok is részt vettek a versenyenForrás: Vysoké Tatry - Hory zážitkov / Facebook.com

Két nap alatt a világ 12 országából érkező jégszobrászok 35 egyedi jégszobrot formáltak meg, a gazdag kísérőprogramok és különböző játékok mellett pedig értékes nyeremények is gazdára találtak. 

A 9. nemzetközi bajnokságon Szlovákia, Csehország, Hollandia, Litvánia, Finnország, Nagy-Britannia, Mongólia, Mexikó, Lengyelország, Németország, Magyarország és Hollandia csapatai vettek részt. És ami még jobb, hogy a láncfűrészeket, csákányokat, jévágókat és fűrészeket nem csak a férfiak forgatták, szép számmal voltak női csapatok is a megmérettetésen.

Magyar szobrászok is részt vettek a versenyen - A képre kattintva szép GALÉRIA nyílikForrás: Facebook/Vysoké Tatry - Hory zázitkov

A művészek által napközben készített jégszobrokat alkonyattól kezdve megvilágítják, ami kiemeli az egyes szobrok dizájnját, szépségét és részletességét. A szobrok egy részét a drótkötélpálya épülete mellett, a másikat pedig a Tátrai Jégkupola melletti második kupolában állították ki.

A kupolában elhelyezett szobrok - a Jégmesterek Galériája - a téli szezonban, azaz 2023. április végéig lesznek láthatók. A szobrok másik része a szabadban marad, amíg az időjárás el nem olvasztja őket.

Idén ismét Tarajka (Hrebienok) településén tartották meg a versenyt. A helység 1285 méter magasan a Tátra egyik legkedveltebb turisztikai és síközpontja, Ótátrafüred felett, pontosabban a Nagyszalóki-csúcs délkeleti oldalán található. A 19. század felétől az ótátrafüredi fürdővendégek kedvelt kirándulóhelye volt. Feljutni ide a siklóvasúttal lehet a legkényelmesebben. A járgány Ótátrafüredről a Hrebienokra 5 perc alatt jut fel, csupán ennyi idő kell neki ahhoz, hogy legyőzzön 247 méter szintkülönbséget. 

Forrás: Shutterstock.com

Ha pedig már fent vagyunk, akkor a végállomástól számtalan turistaúton indulhatunk el a Magas-Tátra természeti kincseinek felfedezésére. Útközben megcsodálhatjuk a jégszobrokat, és üdvözölhetjük a Hrebienok kabaláját, a 350 kg-os, Kuba névre hallgató vasmedvét is, aki imád a fényképezkedni. A siklóvasút a téli hónapokban minden nap 8:30 és 16:30 között közlekedik - olvasható a slovakia.travel oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek