Összegyűjtöttük a legjobb óévbúcsúztató és újévköszöntő fotókat! Tartsatok velünk!

Rengeteg módon búcsúztatttuk idén is az óévet, és köszöntöttük az újat. Fényes és hangos tűzijátékkal, csendesebben, a barátaink körében. Jéghideg mártózással a Balaton vizében, vagy éppen egy szentély medencéjében elmélkedve. Voltak konfetti esős koncertek és hagyományos oroszlánkutya tánc. Ahány nemzet annyiféle ünneplés. A legjobb pillanatok fotóit egy csokorba gyűjtöttük!

Budapesten most egy kicsit csöndesebben búcsúztattuk az óévet, de azért az este folyamán látható és hallható volt egy-két jól megszervezett, privát tűzijáték show. Voltak újévköszöntő társasjáték partik, gasztroestek, ahol nem a virsli és a lencse játszották a főszerepet, és zenétől hangos házibulik is. 

Versenyző a budapesti Kincsem Parkban megrendezett hagyományos óévbúcsúztató ÜgetőszilveszterenForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Máshol, például a Kincsem Parkban, pedig szó szerint átügettek a versenyzők és a látogatók 2022-ből 2023-ba. A világ egyik legnagyobb szilveszteri lóversenyén idén is jó volt a hangulat, és nagyon sokan kilátogattak az eseményre.

Ábrahámhegyen járunk!Forrás: MTI/Varga György

Az újévi fürdőzők a hideg Balatonba is bemerészkedtek az ábrahámhegyi strandon december 31-én. Az Ábrahámhegy SE kilencedik alkalommal rendezte meg az óévbúcsúztató fürdőzést. Az eseményen több mint százan vettek részt.

Győrben is volt esti utcai buli!Forrás: MTI/Krizsán Csaba

De előtte jelmezeket, parókákat, anyósnyelveket lehetett vásárolni a szilveszteri vásárban.

Hajdúszoboszlón hagyományt őrizve jött el az újév!Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A fotón egy hagyományőrzőt látunk, aki az óévbúcsúztató csergetésen cserget ostorával. A több évszázados hagyomány szerint a helyiek 1559. december 31-én kolompszóval, ostorpattogtatással, égő szalmacsóvákkal és a templomtorony kivilágításával ijesztették el a támadó török hadsereget. Innen maradt fenn, hogy az óév rossz dolgait, is hasonlóképpen kell elkergetni.

Messzi vizekre utazunk

Szicílában is átúsztak az újévbe!Forrás: MTI/EPA-ANSA/Orietta Scardino

A hagyományos szilveszteri óévbúcsúztató úszás résztvevői a szíciliai Catania városától északra lévő Ognina-öbölben fürödtek. Az idén 61. alkalommal megrendezett szilveszteri úszáson 146 különböző korú és nemű versenyző vett részt.

Scheveningen tengerpartjánForrás: MTI/EPA-ANP/Jeffrey Groeneweg

A hollandiai Scheveningen tengerpartján égő óriásmáglyát az év utolsó napja előtti napon gyújtották meg, mivel a meteorológusok erős szelet jeleztek 31-re. Hollandiában szilveszter éjszakáján a hagyományok szerint az Északi-tenger partján fekvő Scheveningenben a Noorderstrandon, illetve Duindorpban, a Zuiderstrandon gyújtanak máglyákat, amelyekkel elbúcsúztatják az óévet és köszöntik az újat.

Tajpej, TajvanForrás: MTI/EPA/Ritchie B. Tongo

Újévköszöntő tűzijáték csóvái indulnak a Tajpej 101 felhőkarcolóról szilveszter éjszakáján Tajvan fővárosában. A torony magában is egy igazi látványosság, az aljában pedig a város egyik legjobb húsosbatyu és gőzgombóc étterme műküdik.

Bali szigeténForrás: MTI/EPA/Made Nagi

Csodaszép balinéz táncosok szórakoztatták az érdeklődőket az Indonéziához tartozó Bali szigetén, mikor itt is együtt búcsúztatták az óévet december 31-én.

Lahor, PakisztánForrás: MTI/EPA/Rahat Dar

Egy igazán gyönyörű kép; ilyeneket szoktak berakni a Híradó "No comment" szekciójába, de mi azért jelezzük, hogy az óév utolsó bámulatos napnyugtáját nézhették meg az emberek a pakisztáni Lahorban, e szerint a fotó szerint.

Peking, KínaForrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Ichiro Ohara

Egy rituális, kétfős oroszlánkutyatánc pillanatát láthatjuk a képen. A két akrobata és táncos Pekingben adja elő a jó szerencsét hozó táncot, náluk már jócskán 2023. január 1-jén.

Sydney, AusztráliaForrás: MTI/EPA-AAP/Bianca De Marchi

Sydney kikötőjében óriási tűzijátékkal köszöntötték az új évet december 31-én, szilveszter éjszakáján. Balról az Operaház épülete látható, aminek mindig minden színes fény jól áll.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek