A világ legnagyobb szilveszteri lóversenyét Budapesten tartják

Több szilveszteri lóverseny is van a világon, bár a legtöbbet Angliában rendezik. Az egyik legismertebb a Cheltenham lóversenypályán rendezett újévi program, de a Fairyhouse és a Uttoxeter pályák szilveszteri programja is kedvelt óévbúcsúztató helyszínnek számít.

Forrás: ©Péter Réka / Kincsem Park - Nemzeti Lóverseny / FB

A legnagyobb ilyen program azonban, a méretét tekintve is a Kincsem Parkban tartott Ügetőszilveszter - ezt a park igazgatója jelezte, és arra is felhívta a figyelmet, hogy idén először az esemény adománypontként is műküdik majd. A vendégek mikor megérkeznek a park területére, leadhatják a tartós élelmiszer adományukat, amivel segíthetik az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló családokat támogató munkáját. Emellett minden étel- és ital árának 5 százalékát a a segélyszervezet kapja meg, továbbá árverés is lesz.

Az igazgató, Pécsi István mesélte, hogy az Ügetőszilvesztert eredetileg a főiskolásokra, egyetemistákra építették, de olyannyira kinőtte magát, hogy sokan a szilveszteri buli előtti délutáni bemelegítő partinak tekintik a rendezvényt, amelyet idén először kötnek össze jótékonykodással.

Hogy mire számíthatunk idén? Lesz Magyar Póni Championátus "szuperdöntő", amit 2022-ben indítottak el először a parkban, valamint ló- és agárfutamok, de bulisátor is várja a látogatókat. Vendégként a helyszínen lesz Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar gátfutó is, aki sztárfutamon fog hajtani.

Forrás: Kincsem Park - Nemzeti Lóverseny / FB

Az Ügetőszilveszter december 31-én délben veszi kezdetét az ügetőfutamokkal, amelyek közül kiemelkedik a színészek-sportolók-újságírók versenye. A futamokkal egyúttal a két színészlegendáról és korábbi versenyzőről, Zenthe Ferencről és Bubik Istvánról is megemlékeznek. A legrangosabb futam a TIPPMIX - Lovaregyleti Díj lesz a pálya legjobb lovaival, továbbá agárversenyt is rendeznek a Kincsem Parkban található Nemzeti Agár Stadionban.

A közönség akár már egy 300 forintos jeggyel is élvezheti a fogadás és a verseny izgalmát (ezt a kis összegű fogadást már mi is kipróbáltuk egyszer - a szerk.) A gyerekeket állatsimogató és pónilovaglási lehetőség várja. További információkat az Ügetőszilveszter Facebook-eseménye alatt találtok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek