Munkabeszüntetésre kell készülni karácsony előtt Angliában

Munkabeszüntetésre kell majd számítani a Heathrow repülőtéren, az Eurostar vasúttársaságnál, ami Londont köti össze Párizzsal és Brüsszellel, valamint a brit belföldi vonatokon is. Mindezt karácsony előttre időzítve. A BBC cikke szerint december 16-tól kezdődően 72 órán keresztül készül sztrájkolni a földi kiszolgáló személyzet egy része a Heathrow repülőtéren.

Forrás: AFP/Cagp

A munkabeszüntetés 10 jelentősebb légitársaság (Air Canada, American Airlines, Lufthansa, Swiss, Air Portugal, Austrian Airlines, Qantas, Egypt Air, Aer Lingus és Finnair) 2-es, 3-as és 4-es terminálról induló járatait érintheti.

A sztájk célja, hogy a Menzies Aviation 350 poggyászkezelője szintén magasabb fizetéshez jusson, ugyanis a szolgáltató egy korábbi megbeszélés idején rájuk nem terjesztette ki azt a méltányos fizetési ajánlatot, amit az alkalmazottak egy másik csoportja megkapott. A vállalat vezetése december 6-án ül le tárgyalni a szakszervezettel.

A Eurostar vasúttársaság biztonsági személyzetét tömörítő RMT szakszervezet ugyancsak sztrájkot jelentett be négy karácsony előtti napra (december 16., 18., 22. és 23.). A szakszervezet szerint a sztrájk súlyosan érintheti az utasokat is. A tervezett munkabeszüntetések oka, hogy a bérek nem követik a megélhetési költségek emelkedését. Az infláció jelenleg több mint 11 százalékos Nagy-Britanniában.

Forrás: Turizmus.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek