Titkos, földalatti sírkamrákba leshetünk be ezzel a VR-túrával

Aki mindig is szeretett volna körülnézni egy egyiptomi piramisban, de sosem sikerült egészen Gízáig eljutnia, annak most itt a lehetőség, hogy egy kis bepillantást nyerjen a titokba. Most ugyanis ingyenes virtuális túrán vehet részt a gízai nagy piramisban – és az élmény még online is látványos.

Forrás: Giza.Mused

A Giza.Mused nevű weboldalon, egy rövid regisztráció után bepillanthatunk a piramis belsejébe. A „teljes belsőt" és a sírkamrákat digitális 3D-s formában jeleníti meg a rendszer, és a virtuális körút résztvevőit végigvezeti a piramis felső részében található királykamrán, a középső részbe vájt királyné kamráján és egy földalatti kamrán, amely az alapkőzetbe lett vésve - olvasható a Timeout.com oldalán.

Azért is megéri regisztrálni mert így felfedezhetjük Egyiptom legnagyobb piramisát, ami több mint 138 méter magas. Körülbelül 4600 évvel ezelőtt épült, és a negyedik dinasztia fáraójának, Khufu sírjának ad otthont, és az ókori világ hét csodájának egyike (és az egyetlen ókori csoda, amely még mindig áll).

A látvány csalóka, a gízai piramisok alig egy karnyújtásnyira állnak a forgalmas város mellettForrás: Pixabay

A Giza.Mused egy lenyűgöző, digitális történelemkönyv, amelyben találunk információkat a piramisok építésétől és elhelyezkedéséről, és a gízai piramis jelenlegi bejáratának létrejöttéről, amelyet nyilvánvalóan rablók ástak ki a 9. században.

Az oldalon jelenleg 8 különböző virtuális túrát lehet tenni, melyek mind más és más sírkamrát mutatnak meg, illetve magát a piramist. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek