Közel ezer ember vesztét okozta a világ legtöbb áldozatot szedő kannibálja

Amennyire morbidak, pont annyira vonzzák is az embereket a kannibalizmusról szóló történetek. Travelo Kisokos rovatunk következő témájának keresgélése közben a Fidzsi-szigetek egyik hírhedt törzsfőnökének történetére bukkantunk rá. Bár Ratu Udre Udre nem annyira híres, mint a japán gyilkos Sagawa Issei (1949- ) vagy az amerikai Albert Fish (1870-1936), a brutális törzsfőnök így is kiemelkedik a sorból. Ő volt a legtöbb áldozatot szedő kannibál a világon, akiről tudni lehet.

Forrás: ©Josh Krancer / AtlasObscura

Udre Udre egy Fidzsi-szigeteki provincia, Viti Levu északi részének törzsfőnöke volt az 1800-as években. Ezt a földrészt egy ideig Kannibál-szigeteknek is nevezték. Udre Udre nem különbözött sokban a többi Fidzsi törzsfőnöktől, ő is szó szerint felfalta az ellenségeit – olvasható az Atlasobscura.com érdekességei között.

De a fennmaradt adatok szerint "872 és 990 közötti" ember vesztét okozta így, és mindegyikőjük után megtartott egy szikladarabot. Udre Udre még a Guinness World Records könyvbe is bekerült. A kövek most a sírját őrzik Rakiraki-ban, ami Viti Levu-ban található, és ma már Napfény partnak nevezik. A kövek tesznek róla, hogy Udre Udre, aki 1840-ben halt meg és állítólag rendfenntartók lőtték le, örök időkre a sírban is maradjon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek