Delfinek hatalmas csoportját figyelték meg a liguriai partok előtt

 A több mint hetven delfinből álló csoportot november 4-én délután észlelték a tengerbiológusok. A delfinek nagy számára azért figyeltek fel, mert ritkaságszámba megy, hogy ezek az emlősök ilyen nagy csoportba tömörüljenek a Földközi-tengeren, főleg a liguriai partok előtt. 

Forrás: Shutterstock.com

A Davide Ascheri és Elena Fontanesi, a Delfini del Ponente állatvédő egyesület szakértői szerint nem csak a csoport tagjainak nagy száma, hanem a köztük megfigyelt sok fiatal állat tette igazán különlegessé a találkozást.  "Legalább húszat számoltunk" - ismertették a kutatók.

Az utóbbi több mint négy évben folytatott kutatómunka során eddig még nem számoltak ennyi delfint egyszerre Liguria térségében. "Palackorrú delfinek a Földközi-tengeren ritkán alkotnak ilyen nagy csoportokat" - hangsúlyozta Ascheri, hozzátéve, hogy rendszerint 12-15 egyed szokott egy csoporttal tartani - olvasható az MTI hírében.

A tudósok több mint háromezer felvételt készítettek a delfinekről, hogy hátúszójok egyedi ismérvei alapján később azonosítani tudják az állatokat. "A palackorrú delfinek nem szoktak stabil családi csoportokat alkotni.

Bár társaságkedvelő állatok, ilyen nagy csoportokat nem szoktak alkotni - illusztrációForrás: Pixabay.com

Nincsenek szorosabb kapcsolataik egymással, így nehéz megérteni a nagy gyülekezet okát. Bizonyossággal kijelenthetjük ugyanakkor, hogy társaságkedvelő állatok, és ez a mostani nagy csoport feltehetően zsákmányszerzési vagy szociális okokból alakult ki" - tette hozzá Ascheri.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek