A hajókázó Joska kutyát kitüntették

Nemrégiben különleges ünnepséget tartottak a Holland America Line Rotterdam nevű transzatlanti járatának fedélzetén: a hajózási társaság elnöke és a hajó kapitánya személyesen tüntette ki egyik legkedvesebb és leghűségsebb utastársukat, a négylábú retriever, Joska névre hallgató vakvezető kutyát - írta a Travel + Leisure.

Joska, a 10 éves labrador retriever idáig összesen 700 napot töltött a társaság különböző hajóin, szinte az egész világot bejárta Alaszkától Hawaii-ig, Kanadától Európáig, de csavargott a Karib-térségben, valamint a Földközi-tengeren is. 

Joska persze nem öncélúan hajókázik, hanem szolgálatot teljesít. 2014-ben került a holland Marinussen házaspárhoz, hogy mindig segítse és támasza legyen a látását elveszített Cornéliának, és látássérült férjének. A kutyus gazdáival együtt eddig 50 hajó úton vett részt. 

Joska az első olyan szolgálati kutya, aki elérte ezt a fontos státuszt, s a kitüntetéssel a hajózási társaság azt szerette volna megerősíteni, hogy immáron a társaság nagy családjának tagja lett, aki ezentúl is mindig szívesen látott vendégük. Hiszen Joska kutya jelenlétével nemcsak, hogy mindenkit felvidít a fedélzeten, de lehetővé teszi Connie-nak, hogy azt csinálja, amit a legjobban szeret, azaz, hogy hajókázzon és felfedezze a világot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek