Ezek a legnépszerűbb külföldi úti célok októberben

Bár a szeptember elég esős és borongós volt, úgy tűnik, hogy idén októberben köszöntött be az igazi vén asszonyok nyara. Ráadásul a hónap végén egy hosszú hétvégénk is lesz, ezért érdemes fontolóra venni még egy rövid vakációt. Mutatjuk a hónap legnépszerűbb külföldi úti céljait! 

1. Valencia - Spanyolország

Valencia 2022-ben a Design fővárosa lett, és jó okkal: az esztétikailag ragyogó délkelet-spanyol kikötőváros fantasztikus művészeti múzeumoknak, kortárs galériáknak és káprázatos építészetnek ad otthont. Fedezd fel a futurisztikus művészetek és tudományok városának meredek fehér épületeit, beleértve a rohamosztagos sisakot idéző Palau de les Arts operaházat, és barangold be a modernista, csempézett homlokzatú El Cabanyal barriót.

Valencia lett 2022-ben a Design fővárosaForrás: Shutterstock/May_Lana

2. Izrael

Izrael rendkívül népszerű hely az utazók körében, mivel történelmi helyszínei és a mindig nyüzsgő Tel-Aviv továbbra is hatalmas vonzerőt jelent. Októberben, amikor a hőmérő higanyszála csökken, jobb alkalom nem is lehetne a Masada Nemzeti Park római kori romjainak körbejárására és a Jézus szülővárosaként ismert Názáret felfedezésére. Valamint, a város éttermeiben remek Kelet-Nyugat fúziós ízeket szolgálnak fel, amelyeket mindenképp meg kell kóstolnod. Plusz pont, hogy a tenger még mindig elég meleg ahhoz, hogy csobbanj egyet Tel-Aviv strandjain, és este belekóstolj a folyton pezsgő éjszakai életbe.

Tel Avivban ilyenkor még meleg a tenger és tele van kiváló éjszakai szórakozóhelyekkelForrás: Shutterstock/SJ Travel Photo and Video

3. Bosznia-Hercegovina

Bosznia-Hercegovinában a nyarak rendkívül melegek, a telek pedig nagyon hidegek. Ebből arra lehet következtetni, hogy október a legjobb időszak arra, hogy meglátogasd ezt a figyelemre méltó országot. A turisták száma ilyenkor már jelentősen csökken, ami azt jelenti, hogy szabadabban fedezheted fel Szarajevót, Mostart és a többi varázslatos óvárost. Travnik bájos mecsetgyűjteménye egy kicsit fényesebben csillog, míg Banja Lukában van az ország legjobb éjszakai szórakozóhelye. Mostar leghíresebb festői látnivalója a török időkben épült Stari most (Öreg-híd), melyet I. Szulejmán építettett a 16. században. Érdemes sétát tenni a Jajce vízesés környékén, és biciklizni vagy raftingolni az Una Nemzeti Parkban. 

A híres mostari Öreg-hídForrás: Shutterstock/MehmetO

4. Temesvár - Románia

Románia harmadik legnépesebb városa nagy köztereivel, lombos kertjeivel és felújított, pasztellfestésű szecessziós építészetével vonzó városlátogatást tesz lehetővé az utazók számára. Temesvár volt Románia „első szabad városa", az ország 1989-es forradalma óta, amely megdöntötte a kommunista diktatúrát. Független szikrája élőzenés helyszíneken él, a meghitt jazzbároktól a nagy operaházig. A Budapesttől alig 4 órára található város nem csak magyar vonatkozású múlttal rendelkezik, hanem több szép látnivalóval is. A "Kis Bécsnek" is becézett Temesvárt a virágok városaként is emlegetik, ezért mindenképpen tekintsd meg a Rózsák Parkját és a Botanikus kertet. Mindenképp megér egy kirándulást a Bánsági Falumúzeum és a Hunyadi kastély. 

Temesvár katedrálisaForrás: Shutterstock/andreivladpopa

A további októberi népszerű úticélokat a Time Out cikkében találod.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek