Megvan a dátum: Ekkor koronázzák meg III. Károly brit uralkodót

III. Károly király koronázására jövő év május 6-án kerül sor a londoni Westminster Apátságban – jelentette be kedden a Buckingham-palota. A palota közleménye szerint az ünnepélyes istentiszteletet modernebb lesz, mint a korábbi királyi koronázások, és „a jövő felé tekintenek" majd a szervezők. – olvasható a CNN oldalán.

III. Károlyt és Kamillát 2023-ban koronázzák királlyá és királynővé.Forrás: AFP/Hugo Burnand

Hozzátették azonban, hogy az alkalom továbbra is a „régi hagyományokon alapszik, hiszen II. Erzsébet fia nemsokára 74 éves lesz, így ő a legidősebb király a brit történelemben.

A ceremóniát Canterbury érseke, Justin Welby vezeti majd a Westminster Apátságban, amelyen Károly feleségét, Kamillát szintén megkoronázzák. A brit monarchikus szokásjog alapján a mindenkori király feleségét a "Queen Consort", megilleti az uralkodó királynői rangú hitvese cím és a külön királynői korona, valamint ugyanúgy felségnek kell szólítani, mint a királyt. 

A palota nem árult el további részleteket a koronázásról, III. Károly korábban azt mondta, hogy Nagy-Britanniát a „közösségek közösségének" tekinti, és ez ráébresztette arra, hogy további kötelessége: „Hazánk sokszínűségének védelme".

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek