Hong Kong is újra megnyitotta kapuit a turisták előtt, több-kevesebb sikerrel

Hong Kong egyik legforgalmasabb utcáján jelenleg szinte egyáltalán nincsenek turisták. A kormány az elmúlt napokban lépéseket tett annak érdekében, hogy Hong Kong újra megnyíljon a világ előtt: először feloldotta a kötelező háromnapos szállodai karantént, majd novemberre globális banki csúcstalálkozót hirdetett meg, de a helyiek szerint már túl későn – olvasható a CNN oldalán.

Hong Kong forgalmas utcái szinte üresekForrás: AFP/Isaac Lawrence

A karantén feloldását hatalmas lelkesedéssel fogadták a város lakói, akik több mint két éven át éltek a  szigorú járványügyi intézkedéseknek megfelelően. Az elmúlt időszakban az országba csak Hong Kong-i lakosok léphettek be, akiknek 21 napot kellett egy szállodai szobában tölteniük, saját költségükön. Ennek eredményeként a be- és kiutazás az elmúlt két évben rekordalacsony szinten volt.

Miután szeptember 30-án bejelentették a karantén feloldásáról szóló híreket, az utazástól kiéhezett hongkongiak sereglettek, hogy online foglaljanak repülőjegyet. 

Az elmúlt két évben a szigorú karanténszabályok miatt szinte senki nem utazott Hong KongbaForrás: AFP/Isaac Lawrence

Az Expedia online utazási iroda azt közölte, hogy honlapján kilencszeresére nőtt a Hong Kongból Tokióba tartó járatok, és 11-szeresére a Hongkongból Oszakába tartó járatok keresése.

A helyiek szerint az újranyitásra és a város népszerűsítésére tett erőfeszítések túl későn jöttek, az utóbbi két évben több étteremnek és üzletnek be kellett zárnia. Bár a szállodai karantén megszűnt, aki a városba látogat, annak 3 napig továbbra is korlátozva van a mozgástere; nem étkezhet éttermekben és nem léphet be bárokba sem.

A bonyolult beutazási követelmények, az oltási igazolás és a negatív tesztek továbbra is elriaszthatják a potenciális látogatókat - írta a cikk. Hongkong ázsiai szomszédai, köztük Japán, Tajvan és Dél-Korea az elmúlt hetekben feloldotta a beutazási korlátozásokat, így már egy lépéssel előrébb vannak Hong Konghoz képest.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek