Végzetes cápatámadás történt Dél-Afrika partjainál

Egy 39 éves nőt ölt meg egy nagy fehér cápa Dél-Afrika partjainál, amikor kora reggel megmártózott a tengerben – olvasható a Mirror oldalán.

A strandolók arra lettek figyelmesek, hogy a nő hirtelen sikoltozni kezdett, amikor a cápa beleharapott, majd újra eltűnt a víz alatt. A nő nem merészkedett túl a sekély vízen, és nem volt messze úszótársaitól, amikor a vérszomjas ragadozó megtámadta. Egy mentőhajó kétségbeesetten próbálta megmenteni a nőt, de így is túl későn érkeztek: addigra olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen azonnal életét vesztette. Az áldozat Fokvárosból származik, és a népszerű tengerparti üdülőhelyen nyaralt a Plettenberg-öbölben található Central Beachnél.

A környéken ez már a harmadik halálos cápatámadás az elmúlt három hónapbanForrás: wildestanimal/Shutterstock

 A helyi hatóságok lezárták a strandot, és táblákkal figyelmeztették az embereket, hogy tartózkodjanak a víztől. Bitou önkormányzatának polgármestere, David Swart a következőket mondta: „2011-ig soha nem volt halálos áldozatunk Plettenbergben, ez pedig most a harmadik az elmúlt három hónapban.

„Úgy tűnik, nincs változás a cápa viselkedésében ezen a területen, így egy kicsit rejtély, hogy miért volt három végzetes támadásunk ilyen rövid idő alatt. „Kutatásokat folytatunk és fokozott figyelmeztető jelzéseket helyezünk ki, valamint egy hónappal korábban kezdjük meg a mentőszezont – mondta. A nő holttestét átadták az igazságügyi orvosszakértőknek és a rendőrségnek, a közeli hozzátartozóit értesítik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek