Ez a légitársaság elindította a világ egyik leghosszabb járatát

Összesen 16 óra repülési idő után az Air New Zealand első közvetlen New York-i járata szeptember 17-én megérkezett a JFK repülőtérre. Az NZ2-es járatot először márciusban jelentették be, és ez a légitársaság világjárvány utáni fellendülésének egyik jelentős mérföldköve. Társjárata, az NZ1, az ellenkező útvonalon repül JFK-ból Aucklandbe körülbelül 17,5 óra alatt – olvasható a CNN oldalán.

Az Air New Zealand hajt "a világ leghosszabb utasszállító járata" címreForrás: Shutterstock/Steve Worner

"A világ egyik legnagyobb városaként az Air New Zealand büszke arra, hogy felvette a Nagy Almát a 29 nemzetközi úti célt tartalmazó listájára" - mondta Greg Foran, az Air New Zealand vezérigazgatója. Új-Zéland 2022. július 31-én nyitotta meg újra kapuit a nemzetközi turisták előtt. New Yorkon kívül az Air New Zealand további öt célállomásra repül az Egyesült Államokban, köztük San Franciscóba és Honoluluba.

A légitársaság San Franciscoba is repülForrás: Shutterstock/Engel Ching

Mivel New York a légitársaság első (és jelenleg egyetlen) közvetlen járata a keleti partra, az Új-Zélandról érkező utasok könnyebben eljuthatnak észak-amerikai és európai célállomásokra. A fedélzeti étkezés új-zélandi húsokból, borokból és termékekből áll, beleértve a paua saucissont (abalone kolbász), amely most debütált a légitársaságnál. Az Air New Zealand komoly versenyt vív a világ leghosszabb utasszállító járatáért folytatott harcban. Jelenleg a világ két leghosszabb járatát a Singapore Airlines üzemelteti – egyet Szingapúr és New York-i JFK, egyet pedig Szingapúr és Newark nemzetközi repülőtér között. Az előbbi körülbelül 18 órát tölt a levegőben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek