Elő a bakancslistával! Ezek a legfestőibb vasútvonalak Európában

Sokan a vonatra csak mint közlekedési eszközre tekintenek, ritkán gondolnak arra, hogy egy vonatos utazás akár önmagában is élmény lehet. Pedig létezik jó néhány útvonal, amelyik bármelyrepülőutat leköröznéélmény tekintetében. Persze csak akkor, ha a táj elég különleges, a kényelmi szolgáltatások pedig megfelelőek.

Az Oslóbol Bergenbe futó vonat nem csak csodálatos tájakon halad keresztül, de kiváló minősítéssel büszkélkedik a kényelmet és a tisztaságot illetően isForrás: Marius Dobilas/Shutterstock

Egy brit áru-összehasonlító oldal, a Which? most annak járt utána, melyek jelenleg a legfestőibb, legjobb vasútvonalak Európában. Olyan szempontokat értékelt, mint a táj szépsége, a kényelem, a fedélzeti szolgáltatások és az ár-érték arány.

A felmérés szerint Európa legfestőibb vasútvonala a walesi Ffestiniog Railway, ami Porthmadog és Blaenau Ffestiniog között halad. A Snowdonia Nemzeti Parkon átkígyózó Ffestiniog nemcsak a világ legrégebbi keskeny nyomtávú vasútja, de rendkívül megfizethető, tiszta és kényelmes is, írja a Time Out nevű brit magazin.

A következő a norvégiai fjordokkal tarkított bergeni vasút, amely Oslóból indul és Bergenbe fut be, és amely kiváló minősítéssel büszkélkedik a kényelmet és a tisztaságot illetően. A harmadik a Bernina Express, amely az Alpokon keresztül kanyarog a svájci Chur és az olaszországi Tirano városa között. A Bernina minden kategóriában kiváló pontszámot kapott, de külön dicséretet érdemel a lélegzetelállító tájakért és a létesítményeiért.

A teljes TOP 10-es lista

1. Ffestiniog Railway, Porthmadog to Blaenau Ffestiniog (Wales)
2. Bergen Railway, Oslo és Bergen között (Norvégia)
3. Bernina Express, Chur (Svájc) és Tirano (Olaszország) között
4. Glacier Express, Zermatt és St Moritz között (Svájc)
5. Brocken Railway, Wernigerode és Brocken Summit között (Németország)
6. Talyllyn, Tywyn és Abergynolwyn között (Wales)
7. Welsh Highland Railway, Porthmadog és Caernarfon között (Wales)
8. West Highland Line, Fort William és Mallaig között (Skócia)
9. Flam Railway, Myrdal és Flam között (Norvégia)
10. Golden Pass, Lucerne és Montreux között (Svájc)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek