Ez a világ legrövidebb hídja, amely két ország között fekszik

Mindössze 3,2 méter hosszú a világ legrövidebb nemzetközi hídja, amely átszeli a portugál-spanyol határt – olvasható a Portugalist oldalán.

Íme, a világ legkisebb hídjaForrás: Facebook/Tanya Saunders

Az aprócska átkelő Portugália Alentejo régiójában található, és a Várzea Grande nevű apró falut köti össze a szomszédos spanyol faluval, El Marcóval. A híd nagyrészt gyalogosok számára készült, autók nem, de kétkerekű járművek használhatják. A melegebb hónapokban az Arroyo Abrilongo folyó annyira keskeny, hogy szinte át lehet ugrani rajta anélkül, hogy használni kellene a gyaloghidat, emlékeztetve arra, hogy milyen kicsi a határ két ország között.

A hidat csak gyalogosok vagy kétkerekű járművek használhatjákForrás: Facebook/Tanya Saunders

Mielőtt a híd elkészült, a helyiek mindkét oldalról deszkákon keltek át a folyón. Gyakori volt a csempészet a két ország között: a portugálok a spanyol kávét és törölközőt, míg a spanyolok késeket és bort csempésztek át magukhoz. A hidat 2008-ban építették, és soha nem szánták turisztikai látványosságnak. Itt valóban csak egy autónak van hely az átkelésre (főleg kanyarodásra), és ha a híd valaha is népszerűvé válna, mindössze két autóra lenne szükség egy forgalmi dugó kialakulásához.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek