Bezár Ázsia legnagyobb madárparkja

Szingapúr egyik legrégebbi és legikonikusabb látványossága bejelentette, hogy több mint 50 év után bezárja kapuit – adta hírül a CNN.

Közkedveltek a színes papagájok Ázsia legnagyobb madárparkjábanForrás: Shutterstock/Karan Bunjean

Van azoban egy jó hír is: A világhírű Jurong Bird Park, ahol mintegy 3500 madár, köztük papagájok, flamingók, pingvinek és sasok élnek – csatlakozik a szingapúri állatkerthez és az éjszakai szafarihoz, hogy közösen ökoturisztikai központot alkossanak északon.

A park utolsó működési napja jelenlegi helyén 2023. január 3-án lesz, ahol 52 éve is megnyitott. Az új Mandai ökoközpont pedig 2023 közepén nyílik majd meg.

A flamingók az egyik legszebb és egyben legnépszerűbb madarak a Jurong Bird ParkbanForrás: Shutterstock/Andrei Diomidov

A 20,2 hektáros Jurong Bird Park évente mintegy 850 000 látogatót vonz, Ezt a számot elnézve, a Singapore Tourism szerint ez Ázsia legnagyobb madárparkja. Az 1971-es megnyitása óta a madárpark kapacitása nagymértékben kibővült, és jelenleg több mint 400 faj madarainak ad otthont. 

A park a tervezett januári bezárásig folytatja szokásos működését. Ezalatt a személyzet a Jurong Bird Park történetére összpontosító tevékenységeket, és örökségi ösvény túrákat szervez - írták a cikkben. Ti jártatok itt valaha? Vagy hasonló madárparkban?

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek