Tűz ütött ki egy komphajón, még keresik az eltűnteket

Tűz volt egy komphajón a Fülöp-szigeteknél, kilenc eltűntet még mindig keresnek – közölte a helyi parti őrség pénteken. A szigetek között közlekedő hajón – amely egyébként 400 ember szállítására képes – a baleset idején 48 utas és a 34 fős személyzet tartózkodott. A fedélzeten lévő 82 emberből a parti őrség egyelőre 73 embert tudott kimenteni a vízből.

Ők a szerencsésen kimentett utasok de kilenc embert még keresnekForrás: AFP/Handout

Egy 44 éves nőt kórházba szállítottak, túlélők – akik közül sokan gyerekekkel utaztak – beszámolók szerint a tengerbe ugorva menekültek meg, miután a hajó fedélzetén tűz ütött ki. Egyelőre nem tudni, mitől keletkezett tűz. Az oltást nehezítette, hogy a hajó alig egy kilométerre volt a Manilától délre fekvő kikötőtől, így közel volt más hajókhoz.

A parti őrség Batangas kikötőjébe segítette partra a kimentett utasokatForrás: AFP/Handout

A Fülöp-szigeteknél gyakran éri baleset a hajókat a rendszeres karbantartás hiánya miatt, emellett sokan mellőzik a biztonsági előírások betartását is, a gyakori viharok pedig még jobban megnehezítik a helyzetet. A világ eddigi legtragikusabb, békeidőbeli hajóbalesete 1987-ben a Fülöp-szigeteknél történt: 4300 ember vesztette életét, miután a Dona Paz nevű komp összeütközött egy üzemanyag-szállító hajóval, majd elsüllyedt, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek