Csaknem két év után, ismét lehet majd utazni a Fülöp-szigetekre

A Fülöp-szigeteken csaknem két év után, februártól feloldják a külföldi turisták és üzletemberek beutazási tilalmát, amivel egyrészt a megtépázott turisztikai ágazatot szeretnék újraépíteni, másrészt jelzik vele a koronavírus-járvány enyhülését a szigetországban.

Forrás: TheDigitalWay/Pixabay

Az ország február 10-től újra megnyitja kapuit több mint 150 országból érkező utazó előtt, méghozzá vízummentességgel. A külföldi utazóknak a továbbiakban nem kell karanténba vonulniuk, ha megérkeznek a kormány által kijelölt központokba. Ez azonban csak akkor érvényes, ha a beutazó háromszorosan is beoltott, illetve az érkezés előtt elvégzett PCR-tesztje negatív - közölték az illetékesek, a Travelweekly.com cikke szerint.

A kormány eredetileg azt tervezte, hogy december 1-jén feloldja a tilalmat, de a nyitást határozatlan időre elhalasztotta, az omikron variáns terjedése miatt.

"Elkészültünk a határellenőrzéssel" – mondta Rosario Vergeire egészségügyi államtitkár egy sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy a kormány figyelme az omikron variáns közösségi átvitelének megakadályozására helyeződött át.

Amint a cikkből kiderült, az illetékesek tisztában vannak azzal, hogy a vírus továbbra is kiszámíthatatlan, de minden lehetséges eszközzel biztosítják, hogy az egészségügyi és biztonsági protokollokat minden turisztikai intézményben szigorúan betartsák az ott dolgozók, és a látogatók is.

Nemsokára talán már strandolhatnak turisták El Nido, Corong Corong strandjánForrás: Shutterstock / Készítette: FotoIgor

A kormány statisztikái szerint csak a járvány első évében a turisták száma több mint 6 millióval csökkent, és több mint egymillió filippínó veszítette el állását a turisztikai szektorban. A turisztikai célpontok, beleértve a népszerű tengerparti és szigeti üdülőhelyeket, szellemvárosokhoz hasonlítottak a járvány alatti lezárások időpontjában.

A Fülöp-szigeteken több mint 3,5 millió igazolt Covid-19-fertőzöttről számoltak be, 53 801 halálesettel, ami Indonézia után a második legmagasabb szám Délkelet-Ázsiában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek