200 kiló műanyagból készült strandlabda Tel Avivban

Egyre több olyan városról lehet hallani, amelyik megpróbál megodást találni a hihetetlen mennyiségű felgyülemlett hulladékra. A portugáliai Sintra például eldobható maszkokból tervez köztéri bútorokat készíteni, Walesben pedig pelenkákból készült útról lehetett hallani.

Tal Tenne Czaczkes izraeli művésznő tengerparti strandokon összegyűjtött műanyaghulladékból készített hatalmas strandlabdájaForrás: MTI/EPA/Abir Szultan

Most Tel-Avivról érkeztek hírek, ahol Tal Tenne Czaczkes izraeli művésznő tengerparti strandokon összegyűjtött műanyaghulladékból készített hatalmas strandlabdát a Gordon parton.

Az alkotás kihelyezését a város vezetése kezdeményezte azzal a céllal, hogy tudatosítsák az emberekben a környezet védelmének fontosságát.

A 200 kilogram, önkéntesek által a strandokon gyűjtött műanyagból készült labda mellett nehéz közömbösnek maradni. A látogatók mosolygós szelfiket készítenek mellette, de közben a műanyag-hulladék okozta környezetvédelmi katasztrófával is szembesülnek.

Tel Aviv polgármesterének Twitter-posztja szerint 20 millió tonna hulladék kerül a vizekbe minden évben, és 34 ezer darab műanyag palack kerül a Földközi-tengerbe minden percben. Az összes műanyag 10 százaléka végzi a tengerekben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek