Felbolydult a város: itt nyaral a spanyol királyi család

A spanyol királyi család Palma de Mallorcán tölti a nyári szabadságát. Egészen pontosan Valldemossa városában, ami Mallorca egyik leggyönyörűbb gyöngyszeme. Hétfőn elkészültek az első családi fotók, amikor VI. Fülöp spanyol király és felesége, Letizia királyné sétálni indultak a városban lányaikkal, a 16 éves Eleonóra asztúriai hercegnőtvel, aki a spanyol trón várományosa, és testvérével, a 14 éves Zsófia hercegnővel.

Pihenni, nyaralni érkeztekForrás: AFP/Jaime Reina

Nagy volt az izgalom Walldemossában, sokan összegyűltek a szűk utcákban és a házak előtt, hogy találkozhassanak a királlyal és a királynővel, illetve a csodaszép hercegnőkkel. A királyi család minden év július végén a Palma de Mallorca-i Marivent-palotába költözik két hétre.

A család úgy kezdte körútját, mint a legtöbb turista: ellátogattak King Juan Carlos I kertbe, ahol a látogatás alkalmából először álltak össze egy családi fényképhez. Ezt követően fogadták Baleár-szigetek elnökének és más helyi hatóságoknak a köszöntését.

A királyi család mosolygósan pózol a kertbenForrás: AFP/Jaime Reina

Ezután a család megtekintette a karthauzi kolostort, amely egykor királyi rezidencia volt. A helyet a természetes környezet és a nyugodt időjárás miatt választották éppen ott ki, és 1399-ben adták át a a száz évig ott tartózkodó karthauzi szerzeteseknek.

Az épület egy ideig Frédéric Chopin lengyel zongoraművésznek és George Sand francia írónak is otthont adott.

A hely még mindig sok eredeti kéziratot, kottát, személyes tárgyat és festményt őriz. Ma a kolostor termei számos nagy értékű művészeti és örökségi gyűjteménynek ad otthont. A királyi család a körútja során egy Chopin zenéjére készült zongora előadást is meghallgatott. Ezután a család Valldemossa utcáin sétálgatott, majd egy cukrászdában fejezte be körtúráját. 

A spanyol király rögötön kormányt is ragadott az Aifos vitorlás fedélzetén, a 40. Copa del Rey (Király Kupa) versenyénForrás: AFP/Jaime Reina

Mától a család zavartalanul tölti a szabadágát a tengerparton. Legközelebb csütörtökön lesz még egyetlen kötelezettségük, amikor éves fogadást rendeznek nyári lakhelyükön, a Marivent-palotában – írja a regalfille.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek