Sérült kékcápa okozott riadalmat Mallorca strandjain

  Sérült kékcápa okozott riadalmat Mallorca strandjain

   

  Sérült kékcápa okozott pánikot több mallorcai strandon a hétvégén – írja az MTI.

  Fürdés cápával - nem pont úgy, ahogy a tengeri akváriumok ajánljákFotó: Das Inselradio Mallorca / Facebook

  Az állat először Illetes település strandján tűnt fel, és egészen a partig úszott fel a strandolók között a kristálytiszta vízben – ez jól látható azokon a fotókon és videókon, amelyeket a partról készítettek a történtekről, majd megosztottak az interneten a nyaralók.

  A szemtanúk beszámolói szerint a kétméteres ragadozó körülbelül öt percig úszkált békésen a part közelében, majd elment. Később még négy másik strandon is felbukkant, hasonló riadalmat okozva.

  Illetes tengerpartja MallorcánFotó: José Gonzalvo Vivas / Flickr.com

  A cápát vasárnap délután befogta a Palmai Akvárium mentőcsapata, amely megállapította, hogy az állat sérült, és fájdalmai vannak. Egy horog sebesítette meg, méghozzá annyira, hogy nem lehetett rajta segíteni, ezért végül elaltatták.

  A kékcápát emberre veszélyes ragadozóként tartják számon, ám a támadások igen ritkák, mivel az állat természetes élőhelye a nyílt tengeren, 1-350 méter mélyen van. Rendkívül ritka, hogy megjelenjen a strandok közelében; a szakemberek szerint ennek oka általában az, hogy eltévedt, beteg, vagy sérült.

  Ez a fizimiska bizony nem túl megnyerő egy zsúfolt strandonFotó: Josh Krancer / Flickr.com

  A szakértők felhívták a figyelmet arra, hogy a cápákról a veszélyes állatok képe terjedt el, miközben alapvető szerepük van a tengeri élővilág egyensúlyának fenntartásában.

  A Földközi-tenger mintegy 50 különböző cápafajnak ad otthont. Spanyolország partjainál legutóbb június 7-én észleltek egy közel másfél méteres példányt a valenciai Arenas strandon. Ha esetleg nem szeretne a fentihez hasonló élménnyel gazdagodni a nyaralása alatt, ajánljuk figyelmébe a honlapot, mely megmondja, hová ne utazzon, ha el akarja kerülni a cápákat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek