Szívesen élnél Costa Ricán pár évet? Most itt a lehetőség!

Eleged van abból, hogy ugyanabban a régi városban, ugyanabban a fülledt irodában, ugyanazokkal az emberekkel dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy a városodat hátra hagyd, és Costa Ricába költözz – már ha vagy olyan szerencsés, hogy a fizetésed eléri a havi 1,17 millió forintot! Napvilágot láttak az ország digitális nomád vízumrendszerének részletei, így ha megfelelsz bizonyos kritériumoknak, akár szóba is jöhet a költözés a Karib-térség egyik természetileg legszebb paradicsomába.

Costa Rica digitális nomád vízumrendszere már régóta létezik. Eredetileg az ország elnöke, Carlos Alvarado írta alá a törvényt 2021 augusztusában, a rendszer végső részleteit viszont csak most hozták nyilvánosságra.

Álomvakáció 1 teljes évig a homokos karibi tengerparton a pálmafák alattForrás: Shutterstock/David Varga

Íme a szabályok: először is egy külföldi (nem Costa Rica-i) cégnél kell dolgoznod, távmunka szerződéssel. Havonta legalább 3000 dollárt (kb 1 176 000 forint) kell keresned, de ha családdal együtt költöznél, akkor a fizetésednek el kell érnie a havonta minimum 5000 dollárt (1 960 000 forint). Ha ezeknek a kritériumoknak megfelelsz, akkor jogosult leszel Costa Ricán élni és dolgozni egy teljes évig, amely egy évvel meghosszabbítható. Ezalatt az idő alatt nem kell jövedelemadót fizetned, sőt,  importvámot sem a munkádhoz vásárolt cuccok után. A szabályzat azt is előírja, hogy legfeljebb két autót lehet Costa Ricára importálni, a lakhatási kérelmet pedig spanyol nyelven kell benyújtani, írja a Time Out.

A Majestic vízesés Costa Ricán az egyik legszebb természeti látványosságForrás: Shutterstock/Galyna Andrushko

Szóval, ha te is szeretnél egy időre Costa Ricára költözni, akkor a vízum regisztrációs folyamatát az alábbi linken tudod elkezdeni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek