Fóliába csomagolták a híres londoni hidat az extrém hőség miatt

Az extrém hőség miatt ezüst szigetelőfóliába csomagolták a 135 éves viktoriánus hidat Londonban – olvasható az Insider oldalán.

A londoni Hammersmith-hidat azért fóliázták be, hogy megakadályozzák a repedését, mivel az Egyesült Királyságban a héten olyan forróság lesz, hogy az országos melegrekord is megdőlhet. "Az ezüst szigetelőfólia visszaveri a napot, valamint egy olyan hőmérséklet-szabályozó rendszer része, amelynek célja, hogy a hidat biztonságos hőmérsékleten tartsa. A rendszer egy éjszakai hűtési funkciót is tartalmaz" – közölte a Hammersmith és Fulham Tanács. A hidat a 2020-as hőhullám óta csak a gyalogosok és kerékpárosok használhatják. A világ egyik legrégebbi függőhídján négy lánc található, amelyek ha elérik a 18 Celsius-fokos hőmérsékletet, akkor a hidat lezárják.

A hidat ezüst fóliával borították beForrás: Facebook/Hammersmith & Fulham Council

Az Egyesült Királyság meteorológiai hivatala először adott ki vörös figyelmeztetést rendkívüli hőség miatt, az országban a héten a 39-40 fokot is elérheti a hőmérő higanyszála. Az eddigi legmelegebb nap utoljára 2019 nyarán volt, akkor 38,7 fokot mértek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek