Olaszországban fizetnek azoknak a pároknak, akik idén ott esküsznek

Kétezer eurót (740 ezer forintot) fizetnek azoknak a jegyespároknak, akik idén Róma tartományában, Lazióban házsasodnak össze – adta hírül az MTI.

Olaszországban 2000 eurót fizetnek idén a jegyespároknak, akik ott házasodnak összeForrás: Pixabay/user32212

Az In Lazio with Love (Lazióban, szeretettel) elnevezésű akció célja, hogy megmentse az esküvőszervezési szektort a világjárvány következményeitől. A kezdeményezésben olasz és külföldi párok is részt vehetnek, akik egyházi vagy polgári szertartáson keltek vagy kelnek egybe a tartományban idén január 1. és december 31. között - írta hétfőn a The Guardian online kiadása.

A pároknak az összeget kérelmezniük kell úgy, hogy hétfőtől kezdve benyújtanak legfeljebb öt számlát. Ha a kérést elfogadják, akkor visszakapnak 2000 eurót abból a pénzből, amelyet Lazióban költöttek esküvői szolgáltatásokra, köztük rendezvényszervezésre, ruhára, helyszínre, vendéglátásra, virágra, autóbérlésre és fotózásra. A tartomány összesen 10 millió eurót tett félre a kezdeményezésre. A kérelmeket 2023. január végéig lehet benyújtani, vagy addig, amíg a keret ki nem merül.

Egy autentikus olasz esküvő örök emlék maradForrás: Pixabay/user32212

"Nagyon megsínylette a szektor a gazdasági válságot, ezért van szüksége a támogatásra" - mondta el Nicola Zingaretti tartományi elnök. A pandémia kezdete óta kilencezer esküvőt tartottak Lazióban, 2019-ben 15 ezret. A tartomány bővelkedik esküvői helyszínekben, az olasz főváros mellett a dombtetőkön álló középkori városok és a Circeo Nemzeti Park homokos-dűnés tengerpartja is várja a jegyeseket. A tartomány leghíresebb lakodalmainak egyikét 2006-ban tartották, amikor - az azóta elvált - Tom Cruise és Katie Holmes amerikai filmszínészek keltek egybe az braccianói Orsini-Odescalchi-kastélyban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek