Már csak a lángra lobbantásra vár a világ legnagyobb máglyarakása

Hatalmas máglya tornyosul az észak-írországi Larne városának Craigyhill negyedében, ahol minden év július 11-én megemlékeznek az 1690-es boyne-i csata évfordulójáról. Az ütközetben Orániai Vilmos protestáns király legyőzte a katolikus Jakab királyt. A városnegyedben máglyaépítők egy csapata évről-évre egyre magasabb máglyákkal jelentkezik, de idén rekordot szeretnének dönteni vele - olvasható az esemény Facebook-oldalán. 

Forrás: MTI/AP/Peter Morrison

 

Craigyhill Bonfire építők egy éve dolgoznak a raklapokból felépített óriási máglyán, amit a város szinte miden abalkából látni lehet. A toron több tízezer pirosra és kékre festett raklapból állt össze. Egy internetes mém szerint, még a Belfastba érkező repülők pilótái is felhívják rá a figyelmet, ahogy ráfordulnak a repülőtérre. 

A építőcsapat egy friss nyilatkozatban jelezte, hogy nagyon odafigyel a biztonságra, így a hatalmas máglyarakás, amivel rekordot szeretnének dönteni, biztonságosan fog leégni a számára kijelölt területen, boyne-i csata évfordulójának előestéjén.

Forrás: Craigyhill bonfire larne / Facebook.com

Amint mondták, a larne-i máglya felépítése nem különbözik a korábbi, norvég rekorder szerkezetétől, így a biztonsági előírások és előkészületek is ugyan olyan alaposak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek