Milyen nyaralásokat tervezünk? A Google keresési adataiból kiderül

Hová utaznának a magyarok a legszívesebben? Milyen típusú nyaralásokat terveznek? Jobban kedvelik, ha mindenről gondoskodnak helyettük, vagy inkább maguk intéznek mindent? Utolsó pillanatban döntenek, vagy már jó előre terveznek? Maguk intézik a kedvelt úti célok? Ehhez hasonló kérdésekre kaphatunk választ a Google keresési adatok alapján.

Nap mint nap használják emberek milliói a Google Keresőt utazással kapcsolatos információk megválaszolásához. A Google Trends hazai területre vetített valós idejű kereséseiből adatai arról árulkodnak, hogy az elmúlt évek hullámvölgyei után idén az utazási kedv már a világjárvány előtti időszakot is meghaladja, írja a kisalfold.hu.

A kép illusztrációForrás: Song_about_summer/Shutterstock

A Google keresések alapján egyre nagyobb a kereslet az utazások iránt, a keresési volumen a turizmus kategóriában az első negyedévben 43%-kal nőtt 2021 hasonló periódusához képest, és a világjárvány előtti szinthez képest is 13-16%-kal volt magasabb az év első hónapjaiban. Összességében 2022-ben úgy tűnik, hogy az elmúlt két év után a magyarok szívesen utaznának külföldre is.

A keresésekben az tükröződik, hogy megnövekedett a kereslet az olyan szervezett nyaralások iránt, ahol mindenről gondoskodnak helyettük. A Google Trends szerint Budapesten és Pest megyében a „nyaralás all inclusive" iránti keresések 360%-kal nőttek az előző év hasonló periódusához (január 1. - március 11.) képest.

Ugyanakkor óvatosabbak is a nyaralni vágyók, kevésbé terveznek jóval előre - megugrott a „last minute utazás" kifejezésre való keresések száma is. A keresési trendek azonban csupán a böngészők terveiről árulkodnak. A jelenlegi bizonytalan régiós helyzetben nem jelenthető ki teljes biztonsággal, hogy ezek az utak meg is valósulnak úgy, ahogy megálmodták őket.

A cikk folytatásából a legnépszerűbb belföldi és külföldi úti célokra is fény derül. Kattints ide!

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek